Autor: Kaubandus.ee • 28. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laomaailma käive kahekordistus

Laosisustuse ja tõstukite müügiga tegeleva ettevõtte Laomaailm 2006. aasta käive võrreldes 2005. aastaga kahekordistus, kasvades 43 miljonilt kroonilt 88 miljoni kroonini.

Ettevõtte möödunud aasta puhaskasum oli 6,2 miljonit krooni. Töötajate arv on seejuures jäänud endiseks, teatas ettevõte.

Kuna töö efektiivsus on oluliselt tõusnud, on kerkinud vastavalt ka keskmine töötasu. Ettevõtte 48 töötaja palk on aastaga kasvanud poole võrra. Tööjõukulu on kasvanud 11 miljoni kroonini võrrelduna 2005. aasta 7,2 miljoni krooniga.

„Laomaailm hindab oma käibekasvu liiga kiireks, kuna enamik logistika- ja laolahendusi pakkuvaid ettevõtteid võrreldavat kasvu endale lubada ei saa, ” kommenteeris Laomaailma tegevdirektor Raivo Paiste.

Laomaailma uus tegevussuund integreerida erinevad valdkonnad ja areneda kaubapakkujast laolahenduste loojaks, on taganud tulemuse.

„Täna võib juba kindlalt väita, et Laomaailm on arenenud laoteenuste kaubamajaks,” ütles Raivo Paiste.

Lisaks laoteenuste kaubamaja kontseptsiooni õnnestunud elluviimisele on edu taga kindlasti ka varasemast ulatuslikum tööstuslike ladude arendus Eestis ja soodsad hinnad. 2005. aastal avas Laomaailm oma uued bürooruumid ja müügisaali Tallinnas. 1.jaanuaril 2006 avatud ettevõtte uus esindus Jõhvis on juba ruumidelt kitsaks jäänud. Kevadel valmib Laomaailma uus esindushoone ka Tartus, et olla suuteline täitma laoteenuste kaubamaja funktsiooni ja pakkuda integreeritud laolahendusi täismahus ka lõuna-Eestis.

Käibekasv jätkus 2007. aasta esimeses kvartalis, mil ettevõtte käive oli 47% suurem kui möödunud aasta samal perioodil.

1994. aastal loodud ning täna Baltikumi-haardega Laomaailm on Eesti suurim laosisustuse müügiga tegelev ettevõte. Laomaailm planeerib, müüb ja paigaldab ladude, tööstus- ja kaubandusruumide ning arhiivide sisustust ning müüb, rendib ja hooldab tõstetehnikat.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757