• 15.06.07, 11:30
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Luubi alla võetakse heakord toitlustusasutuste juures

Seoses suitsetamisekeelu jõustumisega toitlustusettevõtetes on müügikohtade omanikud kohustatud tagama heakorra suitsetamiskohtades ning paigaldama konide- ja tuhaurnid, teatas Tallinna pressiteenistus.
5. juunil 2007 jõustus Tubakaseaduse säte, mille kohaselt on keelatud toitlustusettevõtete siseruumides suitsetamine. Tallinna Kommunaalameti hooldusosakonna juhataja Tarmo Sule sõnul on tubakasõltlased kohanemas uue olukorraga ning suitsutunnid peetakse nüüd toitlustusasutuste välisuste juures.
„Lähtuvalt Tallinna linna heakorraeeskirjadest (§ 6 lg 2) on müügikoha omanik (sealhulgas ka toitlustuskoha omanik) kohustatud paigaldama müügikoha teenindamiseks vajalikud jäätmemahutid, ning tagama nende regulaarse tühjendamise ja hoolduse,” ütles kommunaalameti hooldusosakonna juhataja Tarmo Sulg.
Heakorraeeskirja nõuete täitmise üle teostab linnas järelevalvet munitsipaalpolitsei. „Lähinädalatel võtame erilise tähelepanu alla jäätmemahutite olemasolu kontrollimise toitlustusasutuste juures,” ütles Munitsipaalpolitsei Ameti juhataja Kaimo Järvik.
Juriidilisest isikust heakorra eeskirja nõuete rikkujaid võib karistada kuni 20 000.- krooni suuruse rahatrahviga.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 03.12.24, 17:21
Selveri pagaritooted vallutavad turgu
Selveri pagarilettide küpsetusjuhi Irina Kaganskaja sõnul on viimastel aastatel pagaritoodete müük märkimisväärselt kasvanud. Eriti menukaks on osutunud käsitsi valmistatud ciabatta'd ja focaccia'd oliividega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele