Autor: Kaubandus.ee • 17. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balbiino jäätise-eksport kasvas poole aastaga üle 70 protsendi

Balbiino 2007. aasta esimene pool läks üliedukalt, jäätiste eksport kasvas üle 70%.

Balbiino on olnud edukas nii Läti, Soome kui Rootsi turul, teatas ettevõte.

"Käesoleva aasta esimene pool on Balbiino jaoks olnud edukas," ütles Balbiino juhataja Riho Niils. "Eriti rõõmsad võime olla suure edasimineku üle ekspordi osas kõigis kolmes riigis, kus me peale Eesti tegutseme. Ettevõtte käive oli üle 183 miljoni krooni, mis tähendab eelnevaga võrreldes 10,3protsendilist kasvu. Jäätist müüsime rohkem kui 83 miljoni krooni eest, seega 22% rohkem kui eelmisel poolaastal."

Riho Niilsi sõnul on kevadel turule toodud uus koorejäätiste sari on osutunud populaarseks. "Üheks edu põhjustest võibki pidada meie koorejäätiste head minekut nii Eestis kui ka välismaal," lisas Balbiino turundusjuht Teet Anier. "Koorejäätistest on suur nõudlus Balbiino pulgajäätise kujul pakutavate vanilli- ja šokolaadi-koorejäätiste järele. Palju ostetakse ka nelja Mr Big sarja kuuluvat vahvlijäätist."

Balbiino on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, millel on Eesti jäätiseturul 40% turuosa. Lätis, kus Balbiino omab tütarfirmat Margota, on Balbiinol 10% turuosa. Balbiino müüb toodangut ka Leedu, Soome, Saksamaa ja Rootsi turule.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700