Autor: Kaubandus.ee • 18. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hamburgerivabrik McDonald's teenis kahjumit

Ameerika kiirtoiduhiid McDonald's on pikka aega olnud ülihea kasumi teenimise masin. Viimase 50 aasta jooksul on ettevõte kahjumit teeninud vaid ühes ainsas kvartalis. Nüüd siis taas.

Alates börsiletulekust 50ndatel on McDonald's kahjumit teeninud vaid 2002. aastal, mil müük tõsiselt langes, vahendas Rootsi majandusportaal di.se.

Nüüd näitab kiirtoidukett taas kahjumit, kirjutas Wall Street Journal. Ettevõte plaanib oma Ladina-Ameerika ja Kariibi mere tegevuse maha müüa frantsiisivõtjale. Kokku peaks tehingu käigus omaniku vahetama 1600 McDonald'si restorani.

Hinnanguliselt teenib kontsern sellega 700 miljonit dollarit (pea 8 miljardit krooni). Samas aga kaasneb müügiga umbes 17 miljardi kroonine ühekordne kulu, mis McDonald'si kvartalitulemuse miinusesse viib.

Kiirtoiduketi juhtimine ei ole aga siiski halvemaks muutunud. Vaatamata ühekordsele kulule on McDonald'sil selles kvartalis väga hästi läinud. Nädala pärast avaldatavalt aruandelt oodatakse sarnast tulemust 2006. aasta teise kvartaliga, mis tähendab, et kontserni kasum ilma mainitud ühekordse kuluta peaks olema umbes 9 miljardit krooni.

Samas teatas McDonald's, et viimase kvartali müük on olnud viimase kolme aasta parim. Põhjus ei ole siin mitte hamburgerite populaarsuse tõus, vaid see, et kliendid söövad järjest enam restoraniketi hommikusööke.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757