Autor: Kaubandus.ee • 31. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaekaubanduse käive kasvas jätkuvalt 16%

Jaekaubandusettevõtete käive suurenes 2007. aasta juunis eelmise aasta juuniga võrreldes 16%, teatas statistikaamet.

Juunis oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 4,7 miljardit krooni. Kiireim juurdekasv oli jätkuvalt tööstuskaupade kauplustel (21%). Toidukaupade kauplustes kasvas müük eelmise aasta juuniga võrreldes 11%, kasv on olnud stabiilne aasta algusest alates. Suure osatähtsuse tõttu andsid toidukaupade kauplused ligi 45% kogu jaekaubandusettevõtete müügi juurdekasvust.

Kõige rohkem (33%) kasvas jaemüük juunis muudes spetsialiseeritud kauplustes, nagu raamatute, kontoritarvete, fotokaupade, spordi-, kalastus- ja matkatarvete, mängude, mänguasjade jm kauplustes. Ka garderoobikaupade nõudlus oli endiselt hea: tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes kasvas müük aastaga 29%. Hästi läks ka majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustel, kus müük kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 23%.

Esimesel poolaastal suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 19%.

Käesoleva aasta maiga võrreldes suurenes jaekaubandusettevõtete käive püsivhindades 3%.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli juunis 5,5 miljardit krooni, millest kaupade jaemüük andis 85%. Eelmise aasta juuniga võrreldes suurenes müügitulu jooksevhindades 19%, eelmise kuuga võrreldes protsendi võrra.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700