Kaubandus.ee  • 31. juuli 2007
Jaga lugu:

Jaekaubanduse käive kasvas jätkuvalt 16%

Jaekaubandusettevõtete käive suurenes 2007. aasta juunis eelmise aasta juuniga võrreldes 16%, teatas statistikaamet.

Juunis oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 4,7 miljardit krooni. Kiireim juurdekasv oli jätkuvalt tööstuskaupade kauplustel (21%). Toidukaupade kauplustes kasvas müük eelmise aasta juuniga võrreldes 11%, kasv on olnud stabiilne aasta algusest alates. Suure osatähtsuse tõttu andsid toidukaupade kauplused ligi 45% kogu jaekaubandusettevõtete müügi juurdekasvust.

Kõige rohkem (33%) kasvas jaemüük juunis muudes spetsialiseeritud kauplustes, nagu raamatute, kontoritarvete, fotokaupade, spordi-, kalastus- ja matkatarvete, mängude, mänguasjade jm kauplustes. Ka garderoobikaupade nõudlus oli endiselt hea: tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes kasvas müük aastaga 29%. Hästi läks ka majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustel, kus müük kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 23%.

Esimesel poolaastal suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 19%.

Käesoleva aasta maiga võrreldes suurenes jaekaubandusettevõtete käive püsivhindades 3%.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli juunis 5,5 miljardit krooni, millest kaupade jaemüük andis 85%. Eelmise aasta juuniga võrreldes suurenes müügitulu jooksevhindades 19%, eelmise kuuga võrreldes protsendi võrra.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt