Kaubandus.ee  • 2. august 2007
Jaga lugu:

Poed on hädas varaste karistamatuse tundega

Tänavu jõustunud seadusemuudatus, mis muutis korduvad alla tuhande krooni suurused poevargused väärtegudeks, on tekitanud varastes karistamatuse tunde ja tunduvalt suurendanud turvafirmade tööpõldu.

Tänavu märtsikuus jõustus justiitsministeeriumi koostatud seadusemuudatus, mille järgi on korduvad, alla tuhande krooni väärtuses tehtud pisivargused väärteod, mille puhul tavaline karistus on kuni 18 000kroonine rahatrahv või halvemal juhul kuni 30päevane arest, kirjutas Postimees.

Seni pidid selle summa eest kaupu varastanud teistkordsel vahelejäämisel arvestama juba kriminaalmenetlusega. Eelnõu seletuskirjas väitis justiitsministeerium, et selline muudatus on vajalik seoses prokuratuuri töömahu kasvuga.

Turvafirma AS Falck Eesti teenindusdirektori Margus Kolumbuse sõnul suurenes poevarguste arv hüppeliselt pärast seadusemuudatust. Falcki avalike suhete juhi Andres Lemberi sõnul on seadusemuudatus mitmekordistanud poevaraste hulka, sest nende seas levib karistamatuse tunne.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt