Autor: Kaubandus.ee • 25. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehtsate juuste hind aina tõuseb

Juuksepikenduste mooditulek on mitmekordistanud ehtsate juuste hinda, mistõttu tuleb kilo juuste eest maksta üle 650 euro (10 000 krooni).

Paljud inimesed maksavad hingehinda juuste eest, mis muidu rändaksid juuksurisalongist prügimäele, vahendas Eesti Päevaleht.

Saksa statistikaameti andmeil on inimjuuste import viimase kolme aasta jooksul kolmekordistunud, ainuüksi 2006. aastal imporditi tolli andmeil Saksamaale üle 30 tonni juukseid, arvestades, et osa juustest tolli ei läbi, võib see summa veelgi suurem olla.

Kõige enam on juuksekaubandusest tulu saanud turuliidrist Itaalia firma Great Length, mis teenis Saksamaal 11 miljonit eurot kasumit. Saksamaa käive moodustab firma käibest aga kõigest 22 protsenti.

Juuste hind on viimase kümne aasta jooksul neli korda tõusnud. Kilo India päritolu 40 sentimeetri pikkuseid juukseid maksab umbes 650 eurot, Hiina päritolu aga 500 eurot, eurooplaste oluliselt õrnemad ning heledamad juuksed maksavad poole rohkem.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757