Autor: Kaubandus.ee • 3. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma tippgalerii teeb Vene rikastele moodsa kunsti müügituuri Moskvasse

Gagosian Gallery teeb oktoobris 10päevase Venemaa-tuuri, kaasas 40 teost kuulsustelt nagu Picasso, Warhol, Lichtenstein, Hirst ja teised, eesmärgiks on need ostujõulistele venelastele maha müüa.

"Seda mitte teha oleks provintslik ja üldse mitte hea äri," kommenteeris ettevõtmist galerii direktor Victoria Gelfand. Näitus avatakse 19. oktoobril Moskva jõukas Barvihha eeslinnas, edastas bloomberg.com täna. Näituse asukohaks on kõrgema klassi kaubanduskeskus, kus muidu on saadaval näiteks Lamborghinid ja kallimat sorti moebrändid.

"Läheme Venemaale, sest seal on kasvamas moodsat kunsti ostvate tõsiste kogujate hulk. See võimaldab kunstnikke sealsel turul esitleda," rääkis Gelfand.

Barvihhas asus kunagi president Jeltsini residents. Praeguseks on sinna kerkinud hulgaliselt mõisa-sarnaseid eramaju, mille omanikud võivad nüüd sisustusele lisada maale, graafikat, skulptuure, fotosid või väikeseeria-disainmööblit 30 autorilt. Peale 20. sajandi tuntud meistrite on saadaval ka nooremate autorite moodsaid töid.

Forbesi andmetel on praegu Venemaal 53 dollarimiljardäri võrreldes seitsmega 2002. aastal.

Ühe Moskva galeristi sõnul on venelaste seas valdav konservatiivne kunstimaitse, inimesed ootavad figuratiivmaali, maastikke, natüürmorte, üldiselt midagi õdusat. Teise galeristi, Gary Tatintsiani sõnul on moodsa kunsti kogujad "enamasti alla 40aastased pankurid või juristid, kes räägivad mitut keelt, on väga tulemusele orienteeritud, ambitsioonikad ja võitlejatüübid. Nad väljendavad neid omadusi oma äris ja nüüd ka kunstikogumises."

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757