Autor: Kaubandus.ee • 1. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

77aastaselt mehelt küsiti alkoholi ostmisel isikut tõendavat dokumenti

Põhja-Rootsis Norrbotteni läänis asuvas Jällivaaras küsiti 77-aastaselt mehelt alkoholi ostmisel isikut tõendavat dokumenti, et kas ta on ikka vanuses, alates millest tohib kangemat kraami ametlikult osta ja tarbida.

Per-Eric Henricsson läks enda sõnul Ica supermarketisse õlut ostma, kuid kassas küsiti temalt isikut tõendavat dokumenti, vahendas Postimees.ee.

Henricsson vihastas kassapidaja küsimuse peale, sest ta näost oli näha kui vana ta on ning ta on sama poe klient olnud viimased 40 aastat.

Rootslane jättis õlle ostmata.

Kaupluse esindaja sõnul käitus kassapidaja õigesti, et isikut tõendavat dokumenti küsis, sest tal on kaubandusreeglite kohaselt selleks õigus.

Need reeglid näevad ette, et kõikidelt alkoholi ostvatelt klientidelt tuleb dokumenti küsida. Kaupluse esindaja lisas siiski, et tavaliselt on klientide puhul kerge võimalik kindlaks teha, kas nad on vanemad kui 18 eluaastat.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757