Autor: Kaubandus.ee • 7. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lang: kindlasti ei tee ettepanekut seadusmuudatuse tühistamiseks

Justiitsminister Rein Lang ütles aripaev.ee-le, et temal ega justiitsministeeriumil ei ole kohe kindlasti plaanis teha valitsusele ettepanekut 15. märtsil karistusseadustikus kehtima hakanud seadusmuudatuse tühistamiseks.

"Ei kavatse tühistada," vastab Lang kärmelt ja valjuhääleliselt küsimusele, mida võtab ette justiitsministeerium Kaupmeeste Liidu (EKL) ja Eesti Turvaettevõtete Liidu (ETEL) pöördumise asjus sise- ja justiitsministrile.

Veel ütleb justiitsministeerium, et tema meelest on tühistamine täiesti mõttetu ja lausub, et ega alla tuhande kroonise asja varguse eest karistamisega väärteo korras ei ole pisivaraste jaoks elu muutunud mingiks peoks.

"Rohkem ma ei kommenteeri," ütles Lang ja katkestas kõne.

Eile edastasid Kaupmeeste Liit (EKL) ja Eesti Turvaettevõtete Liit (ETEL) sise- ja justiitsministrile pöördumise, milles nõutakse kevadel muutunud Karistusseadustiku ennistamist.

Pöördumises viidatakse asjaolule, et 15. märtsil kehtima hakanud karistuspoliitikat liberaliseeriv seadusemuudatus on vastupidiselt kavandatule ja ametlikule kuritegude statistikale õiguskorra rikkumiste arvu hoopis kasvatanud, teatasid liidud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757