Autor: Kaubandus.ee • 15. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muusika kuulamine läheb kallimaks

Alates uue aasta jaanuarist muutub muusika mängimine toitlustus- ja majutusettevõtetes ning kaubandus- ja teenindusettevõtetes kallimaks.

Elava muusika ja karaoke eest küsitakse uue aasta jaanuarist alates praeguse 150 krooni asemel päevas 190 krooni litsentsitasu, selgub eau.org koduleheküljelt.

Varietee- või revüüprogrammi esitamisel on litsentsitasu suurus 235 krooni päevas praeguse 188 krooni asemel, hoolimata sellest kas varietee- või revüüprogrammi saatemuusika oli elavas või mehhaanilises ettekandes

Kohad, kus mängitakse muusikat, mille ettekandmisel ei osale muusika esitaja(d), vaid mida kantakse ette ainult tehniliste vahendite kaudu tuleb tasu maksta külastajatele mõeldud kohtade arvu pealt. Näiteks kuni 100 kohaga ettevõte maksab uue aastani 355 krooni kuus ja peale seda 533 krooni ühe kuu kohta.

Kui aga kohas, kus mängib muusika on kavas ka tantsimine, siis tuleb omakorda tasuda ka muusika saatel tantsimise maks. Viimane aga oleneb juba tungivalt tantsuõhtute korraldamise sagedusest ja külastajate arvust.

Majutuskohtade üldkasutatavates ruumides (lobby, koridor) esitatava muusika eest tuleb maksta olenevalt tubade arvust, mis on näiteks 201 või enama toa puhul on see uuest aastast 625 krooni ühe kuu kohta, praegu on see summa sama arvu tubade eest sama perioodi jooksul 500 krooni.

Kuni 100 kohaga majutusasutuse omanik peab Eesti Autorite Ühingule välja käima toas mängiva muusika näiteks raadio-ja TV-programmide kasutamise võimaluse pakkumise eest 1748 krooni kuus. Praegu peab sama suure kohtade arvuga ettevõte maksma 1091 krooni, kui tal on põhipakkumine ja 765 krooni lisaks Satelliitleviga TV-programmid kasutamise korral.

1-30 m² -se teeninduspinna eest tuleb ettevõttel välja käia senise 18 krooni asemel 32 krooni kuus, 6001- 7000 m² eest nõuab Eesti Autorite Ühing 1170 krooni kuus praegu veel kehtiva 681 krooni asemel.

Juhul kui lisaks kaubandus-ja teenindusettevõttes sees kõlavale muusikale esitatakse muusikat väljaspool kaubandus- ja teenindusettevõtet vastavatest valjuhäälditest, tuleb täiendavalt maksta 70 EEK kuus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757