Autor: Kaubandus.ee • 22. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa inflatsioon tõusis taas üle 10 protsendi taseme

Venemaal kasvasid oktoobris hinnad 10,8%, mis on kiireim hinnatõus alates möödunud aasta veebruarist.

Hinnad tõusid peamiselt kütuse ja toidukaupade kallinemise tõttu, vahendas Bloomberg. Septembris oli Venemaa hinnatõus 9,4%. Kuises võrdluses tõusid hinnad oktoobris 1,6%.

Venemaa on juba mõnd aega üritanud inflatsiooni suruda Lääne-Euroopa tasemele, hindu aga kisub üles riiki tulvav nafta ja gaasi müügist teenitav rahamass ning kogu maailma mõjutav toiduainete kallinemine.

Alles möödunud aastal suutis Venemaa inflatsiooni esmakordselt saada ühekohaliseks, siis oli hinnatõus 9 protsenti.

Et hindu madalamal hoida, on Venemaa valitsus piimatoodete ja taimeõli imporditolle langetanud, müünud osa riigireservides olevatest teraviljavarudest ja kehtestanud teraviljale ekspordimaksu, et kaupa koduturul hoida.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757