Autor: Kaubandus.ee • 26. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lavinton: eksport on sel aastal olnud stabiilne

Metallvõrkude tootja Lavinton OÜ tegevjuhi Ernst Paklari sõnul on ettevõtte eksport 2007. aastal olnud suhteliselt stabiilne ja võrreldes eelmise aastaga kasvanud.

Statistikaameti aruandest tulenevale küsimusele metalli ja metalltoodete ekspordi vähenemise kohta vastas Paklari, et pigem on neil eksport võrreldes mullusega suurenenud. Lavinton OÜ eelmise aasta eksport oli 32%, ning käesolevaks aastaks on jõutud 40% ulatuses toodangu eksportimiseni.

Peamiselt ekspordib Lavinton OÜ Paklari sõnul toodangut Skandinaaviasse ja Lätti-Leetu, kus klientidest puudust ei ole. "Praegugi on mitu tellimust töös," ütles ta.

Kuidas hakkab minema järgmisel aastal, Paklar prognoosida ei tea, öeldes vaid, et loodetavasti läheb vähemalt sama hästi kui sel aastal.

OÜ Lavinton alustas metall-lehest tõmmatud võrkude ehk lehtvõrkude tootmist 1995. aastal ja on siiamaani ainuke sedalaadi tootja Eestis. Üle 30% toodangust läheb ekspordiks Lätti, Leetu, Rootsi, Norrasse ja Soome.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757