Autor: Kaubandus.ee • 26. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USAs vallandub küberesmaspäeval jõuluostude maania

Täna on küberesmapäev, mil USA online-poed pakuvad eriti soodsaid tehinguid ja algab ametlik jõuluostuhullus.

Wikipedia andmetel on küberesmaspäev ehk Cyber Monday tseremoniaalne jõuluostuhulluse algus USAs. Küberesmaspäev on eriti kiire päev online-poepidajatele. Tegemist on tohutu turundusüritusega, mida sponsoreerib National Retail Federation's Shop.org.

Küberesmaspäev järgneb mustale reedele, mis on tänupühade järgne päev ja ametlik jõuluostude stardipauk. Tänupühad on liikuvad ja neid peetakse USAs novembri neljandal neljapäeval. Mustal reedel avatakse mõned kauplused eriti vara, näiteks kell 5 hommikul ja kaupmehed teevad eriti häid pakkumisi. Küberesmaspäeva idee sai alguse sellest, et reedel poode mööda kolanud inimesed istuvad esmaspäeval arvuti taha ja hakkavad veebist kingitusi ostma.

Esimest korda peeti küberesmaspäeva 2005. aastal.

Shop.org juhi Scott Silverman sõnul täheldas 77% online-kauplustest märgatavad tellimuste kasvu tänupühade järgsel esmaspäeval. E-kaubanduse uuringufirma ComScore Networksi andmetel kasvasid 2005. aastal võrreldes eelnevaga online-poodides tehtud kulutused 26% ehk 485 miljoni dollarini (5 miljardi kroonini), Akamai Technologiese andmetel kasvas veebipoodide külastatavus 35%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757