Kaubandus.ee  • 28. november 2007
Jaga lugu:

Maag Lihatööstus: võitleme teise koha eest

Maag Lihatööstuse tegevjuhi Peep Rahuoja sõnul on alates 2004. aastast tõusvas joones kasvatatud turuosa umbes 12%-le ja suurendatud ettevõtte käivet kolme aastaga 2,5 korda.

Tegevjuht Rahuoja rääkis, et 2004. aastal, kui nad tegutsesid veel Filee Lihatööstuse nime all, oli nende turuosa lihatoodete jaekaubanduses umbes 8%. Tänaseks on ettevõte suutnud seda kasvatada 11-12%-le. „Maagi plaan on mõõdukalt kasvatada või hoida saadud teist kohta turul,“ rääkis Rahuoja.

"Praegu on läinud väga hästi," kommenteeris juht Maag Lihatööstuse käekäiku viimastel aastatel ning lisas, et viimase kolme aastaga on nad kasvatanud käivet 2,5 korda. Sel aastal plaanib Maag Lihatööstus 220 miljoni krooni suurust käivet. Eelmisel aastal oli Maagi käive 202 miljonit krooni.

Kuigi Rahuoja sõnade kohaselt käib pidevalt tasakaalukas edasipürgimine suurema turuosa poole ei oska ta praeguses keerulises majandusolukorras kindlat tulevikuprognoosi öelda.

„Võib-olla on, hea kui suudame säilitada oma teist kohta,“ märkis ta ning lisas, et seal on nii palju üldmajanduslikke mõjutajaid, millega tuleb lähiaastaid prognoosides arvestada.

Väikesed muutused käivad Rahuoja sõnul ka Maagis, nimelt tuli tütarettevõte Maag Konservitööstus sellel nädala turule Rannarootsi kaubamärki kandvate konservidega.

Rakvere Lihakombinaadi viineritšehhi plaanidest arvas Rahuoja, et ju olid vanad liinid amortiseerunud ja vajasid välja vahetamist. Kas just suuremat turuosa sellega saab saavutada, pole Rahuoja kindel. „Pigem püüavad olemasolevat säilitada,“ peab Maag Lihatööstuse tegevdirektor tõenäoliseks.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt