Autor: Kaubandus.ee • 17. detsember 2007

Tubakakeeld vähendas Soomes kõrtside käivet

Kuigi tervisekaitsjad armastavad väita, et suitsetamise keelamine siseruumides joogikohtade käivet ei mõjuta, näitasid Soomes Matkailu- ja Ravitolapalvelut ry korraldatud küsitluse tulemused vastupidist.

Küsitlusfirma andmetel langes pubide käive tunduvalt rohkem, kui prognoositi, vahendas Kalev.ee. Üleminekuaega taotlenud restoranide käibed samal ajal suurenesid. Nendes baarides, kus ehitati välja suitsetamisruum, vähenesid müüginumbrid samamoodi kui nendes, kus siseruumides enam suitsetada ei tohi.

15 protsenti vastanutest kinnitas, et on peale tubakakeelu jõustumist pidanud töötajate arvu vähendama. Novembris-detsembris toimunud küsitluse käigus küsilteti 550 restorani ja pubi juhte.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700