Autor: Kaubandus.ee • 19. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vahistatud restoranipidaja heaks töötasid inimesed vaid 500 krooni eest kuus

Paar nädalat tagasi pooleks aastaks vahi alla võetud aseri restorane pidava Aleki ehk Ahliman Zeinalovi heaks olid töötajad nõus töötama tõeliselt tillukese palgaga.

Nii töötas eelmise aasta majandusaruande järgi Zeinalovi osalusega OÜs Krumex eelmisel aastal keskmiselt 6 inimest, kes said ettevõtte tegevusaruande teatel kokku palka 31 418 krooni. Ehk vaid 436 krooni kuus. Ise on Alek selles osaühingus juhatuse liige ja sai eelmise aasta tegevusaruande järgi keskmiselt palka üle nelja korra rohkem kui tavatöötajad – oma 1820 krooni keskmiselt kuus.

OÜd Krumex teatakse rohkem kui Tallinnas Harju tänaval asuvat Bakuu-nimelist aserbaidžaani rahvusrestorani. Muidu läheb 2005. aasta märtsis avatud Bakuu-restoranil hästi – eelmise aasta käive lähenes juba 3 miljonile kroonile ja teeniti ka kasumit – 144 000 krooni.

Suhteliselt nutuse palgaga pidid läbi ajama ka restorani Kiš-Miš ehk OÜ Devise Grupi töötajad. Seal said aastaaruande 5 inimest kokku palka 85 959 krooni ehk keskmiselt 1432 krooni kuus. Zeinalov on ka selle firma juhatuses ning koos teise juhatuse liikmega said nad kokku eelmisel aastal tasu 93 338 krooni. Kiš-Miš omanikele eelmisel aastal kasumit ei toonud ja käivegi jäi alla miljoni krooni.

Kõige edukamalt aga tegutseb restoran Sez-Bez (OÜ Anadolu), mille juhatuses Zeinalov samuti on. Selle ettevõtte käive eelmisel aastal oli 10,4 miljonit krooni ja kasum 5,5 miljonit krooni. Tõsi, kogu raha ei jätnud ettevõttesse šašlõkisööjad, vaid 6 miljonit krooni käibest moodustas kinnisvarainvesteeringu müük.

Anadolu ostis eelmisel aastal erinevaid kinnisvaraobjekte 33,7 miljoni krooni eest. Osteti krunt Maardus, Saku vallas Jälgimäel, Jõelähtme vallas ning Tallinnas Tedre tänaval.

Kaitsepolitsei pidas Ahliman Zeinalovi kinni kaks nädalat tagasi Tallinna lennujaamas kahtlustatuna narkootikumide salakaubaveos.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757