Autor: Kaubandus.ee • 27. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lapstööjõu kasutamise kahtlus ei tekitanud Kreenholmile kahju

Kreenholmi tegevjuht Matti Haarajoki ütles aripaev.ee-le, et tarned Soome peatati vaid mõneks päevaks.

„Soome tellimused olid peatatud mõneks päevaks,“ väitis ettevõtte juht. Haarajoki rääkis, et kui nad olid esitanud oma partneritele andmed puuvilla päritolu kohta ning tõestasid, et lapstööjõudu Usbekistanis puuvilla korjamisel kasutatud ei ole, taastusid tellimused.

Soome ettevõtted peatasid novembri lõpus Kreenholmi tarned, kuna kahtlustati, et puuvilla korjel kasutati lapstööjõudu. “Kliendid tellivad kaupa endiselt,” ütles ettevõtte tegevjuht Matti Haarajoki. “Marimekko tellimused on veel suuremad kui varem,” lisas ta.

Usbekistani puuvilla osakaal on Kreenholmi toodetes kaheksa protsenti. Haarajoki väitel ei osta Kreenholm enam puuvilla Usbekistanist.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700