Autor: Kaubandus.ee • 4. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anttila juht: ehk ei leidnud riik piisavalt maksupettusi?

Postimüügiga tegeleva Anttila tegevdirektor Tauno Tuula on riigieelarve plaanitust halvema täitumise pärast üllatunud, arvates, et ilmselt loodeti leida enam maksupettureid.

„Minu jaoks oli suure summa käibemaksu laekumatajäämine uudis. Meie pole küll vähem käibemaksu maksnud. Kas siis lootis riik, et suudab kätte saada varasemast perioodist üleval olevaid nõudmisi?“ imestas Tuula. „Mulle jääb kodanikuna küll mulje, et riik planeeris midagi valesti. Äkki otsiti enam maksupettusi, kuid ei suudetud neid leida.“

Tuula sõnul peaks käibemaks olema väga tihedalt kaubandusega seotud. „Need numbrid peaksid ikka käima käsikäes. Kui kaubanduses läheb hästi, siis peaks ka käibemaks hästi laekuma. Eriti üllatav on see uudis aastal 2007!“ märkis ta.

Eesti jaekaubanduse novembri käekäiku kommenteerides ütles Tuula, et statistikaameti andmed vastavad ilmselt tõele. „Üldiselt läks postimüügiettevõtetel halvasti, nii ka meil. Üks põhjuseid, miks meie tulemused ei ole nii head olnud, on see, et reorganiseerime oma müüki ja keskendume nüüdsest enam internetile,“ selgitas ta.

Jaekaubanduse käive kasvas statistikaameti andmetel novembris aastases võrdluses keskmiselt vaid 6%. Postimüügis käive langes aastatagusega võrreldes üle 10%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757