Autor: Kaubandus.ee • 4. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sigaretisuits Euroopa kohvikuis hakkab kaduma minevikku

Uus aasta tõi suitsetamise piirajatele tugevaid liitlasi, kuigi Prantsusmaal vihastas kohvikutes ja baarides kehtima hakanud suitsukeeld sigaretilembeseid hingepõhjani, kirjutas Postimees.

"See on imbetsilne," ütleb ajaloolane Jean-Yves Oussedik, kes kohviku Les Deux Magots ees piipu pahvib. "Täielik keeld on naeruväärne," kinnitab ta oma arusaama sellest, et ka Pariisis ei tohi alates 1. jaanuarist suitsetada enam nendes kunagi kuulsais söögi- ja joogipaikades, kus palju linnaelanikke ja samuti külalisi ajaloolist romantiseeritud sigaretisuitsu hõngu on otsimas käinud.

Omapäraselt protesteerib 1. jaanuarist hotellidele, baaridele, kohvikutele, ööklubidele laienenud suitsukeelu vastu kohvikuomanik Christophe Cédat, kes pani oma asutuses välja suured pildid konidest ja üle ajavatest tuhatoosidest.

Erinevalt prantslastest, kes andsid baaridele vaid 24 tundi armuaega, on sakslased näiteks Berliinis range kontrolli edasi lükanud ning trahvid jõustuvad liidumaati selle aasta jooksul.

Suitsukeeld hakkas 1. jaanuarist kehtima ka Portugalis, kuid leebemal kujul. Alla 100-ruutmeetrised baarid võivad seal siiski suitsetamist lubada, avalikest hoonetest ei kao suitsunurgad, kui need on piisavalt ventileeritud ja märgistatud.

Euroopas kehtib mingisugune suitsetamispiirang suuremas osas riikides, algust tegi suitsuvabade baaride jm avalike kohtadega 2004. aastal Iirimaa. Eile arutas võimalikku avalikes kohtades suitsetamise keelu kehtestamist ka näiteks Türgi parlament.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757