Autor: Kaubandus.ee • 11. jaanuar 2008

Viru Keskuse jõulumüük kärbus

Viru Keskust külastas möödunud aastal 11,63 miljonit inimest, kellest üle 90 protsendi lahkusid keskusest ostuga. Viru Keskuse 2007. aasta käive oli 2,12 miljardit krooni, mis võrreldes aasta varasema tulemusega suurenes 15,1%, samas keskuse jõulumüük ei olnud eriti edukas.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul kasvas käive võrreldes 2006. aastaga eriti hoogsalt märtsis, mil kasv ulatus 37 protsendini ning suve- ja sügiskuudel olles pidevalt 20 protsendilise kasvu piirimail, teatas firma.

“Detsembris oli märgata mõningast ostuaktiivsuse vähenemist, mistõttu jäi käibe kasv sel perioodil aasta keskmisest tagasihoidlikumaks, ulatudes 8,6 protsendini,” kommenteeris Vasar. Samas täpsustas ta, et inimesed tulid sel perioodil keskusesse enamasti kindla ostusooviga. Seda näitab Vasara sõnul asjaolu, et detsembris sooritati iga külastaja kohta pisut rohkem kui üks, täpsemalt 1,03, ostu.

Käesoleva aasta plaane kommenteerides märkis Vasar, et keskus prognoosib 2008. aasta käibeks 2,3 miljardit krooni.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700