Autor: Kaubandus.ee • 8. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laatre vahetas ametit juhtkonna soovitusel

Rimi Eesti Foodi juht Ruth Laatre ütles aripaev.ee-le, et mõte tegevjuhi ametist edasi liikuda Rimi kinnisvarahalduse ja laiendusprojektide Baltikumi juhiks tuli ettevõtte juhtkonna poolt.

Laatre kommenteeris ametikohavahetust põhjendusega, et lõpmatuseni ei saa samale kohale jääda. „Tekkis võimalus edasi liikuda, see mõte tuli juhtkonna poolt,“ ütles ta. Laatre kommenteeris, et Rimis väga palju personali liikumist pole, kuid samal ajal sai tema jaoks üks etapp läbi ning ka Laatre eelkäija liikus edasi.

Laatre peab kõige olulisemaks, et tulevane Rimi Eesti juht on tugev kategooria juhtimises. „Kategooria juhtimine on oskus, mida mul pole ning kui mina edasi liigun, peab juhtimise üle võtma inimene, kes on selles tugev,“ tunnistas ta.

Tulevane Rimi Eesti juht on Rimi omanikfirmast Rootsist, praegune ICA AB ostuosakonna vanem asedirektor Edgar Sesemann. „Rootsi turg on meist eespool ning meie sammume Põhjamaa jälgedes,“ ütles Laatre. Ta lisas, et Sesemannil saab olema Eestis kõige lihtsam alustada, kuna oleme Baltimaadest kõige arenenum. „Tema töökogemust ja oskusi Eestis laiendame Leetu ja Lätti,“ lisas ta.

„Muud teemad peale kategooriajuhtimise on Rimis paigas, administratsioon, sünergia otsimine, värbamispoliitika, kampaaniad, logistika – see on tugev baas, mis tuleb üle anda,“ loetles Laatre. „Tuleb jätkata Säästumarketite uuendusplaaniga. Rimi juba on ilus, nüüd tuleb ka Säästumarket ilusaks teha,“ lisas ta.

Laatre ütle, et kinnisvaraturu jahenemises ta probleemi ei näe. „Pigem on eluasemeturg languses,“ lisas ta. Laatre plaanib realiseerida viimasel aastal alustatud kinnisvaraprojekte. Tema ülesandeks kogu Baltikumi kaupluste kinnisvarahaldus.

Laatre tunnistas, et teda heidutab natuke ikka Riiga kolimine. „Kuid Riias on kolleege Hollandist, Rootsist, Leedust, Portugalis ning usun, et ka mina saan hakkama. Riia tahab natuke harjumist,“ on ta positiivne. Laatre lisas, et tulevases töös on palju liikumist, siis Riias kohapeal ta palju ei viibi. Tulevased töökohustused toovad ta kaks korda nädalas tagasi Eestisse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757