Kaubandus.ee  • 20. märts 2008
Jaga lugu:

Soomlased toovad turule light-õlled

Aprilli algul järgib Soome tootja Koff maailmas levivat trendi ja toob turule maitse ja alkoholisisalduse poolest tavalise keskõllega sarnased, kuid 30% vähem energiat sisaldavad õllesordid.

Kaloreid leidub toodetes koguni vähem, kui laiemalt levinud kõige lahjema kategooria õlledes (Soomes ykkösolut), kirjutas Kauppalehti. Seaduse kohaselt peabki light-tooteks nimetatu puhul kalorimäär olema tavalisest vähemalt 30% väiksem.

Koffi turundusjuhi Tapio Finér`i sõnul algas USAs light-õllede edukäik juba aastaid tagasi ning jätkub, nende osa müügis on keskmise kangusega õllede seas juba üle poole. Ka Euroopas olevat start edukas. Sinebrychoffi firmal tulevad nüüd välja Soomes toodetav Koff Lite ja Taanist tulev Carlsberg Lite.

Madalam energiasisaldus saavutatakse kasutades lahjemat algvirret, kus kaugemale viidud käärimisprotsessi abil moodustub peaaegu sama alkoholiprotsent, mis sama tüüpi tavalises õlles. Pruulimeister Tapio Kangas-Heiska selgitusel pikeneb ka protsess keedukojas, kus üritatakse muuta tavalisest suuremat osa linnastes leiduvast tärklisest käärimiskõlbulikuks suhkruks. "Siiski mitte kõike, sest käärimata jäänud suhkrud tasakaalustavad õlle maitset," lisas ta.

Carlsberg üritab oma Lite-õlut tänavu müüa peale Taani ka Rootsis, Norras ja Kanadas.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt