Autor: Kaubandus.ee • 12. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

WineStore: meil läheb alkoholiäri veel hästi

Wine Store OÜ tegevjuht Tõnu Kraus ütles, et vaatamata Tallinna linna avaldusele, et alates 2004. aastast on alkoholimüügi piirangute tõttu suletud 100 kauplust, läheb neil veel väga hästi.

"Nii palju kui meil on turiste, on ka meie müük,“ ütles Kraus aripaev.ee-le ning lisas, et praegu on raske öelda, kuidas neil täpselt edaspidi läheb, kuna suurem aktsiisitõus on alles ees. Tema kinnitusel on WineStore’i raske võrrelda teiste alkoholikauplustega, kuna klient on eelkõige turist. Selle aasta nelja kuu põhjal võib öelda, et müük vähenenud ei ole, vaid võib isegi öelda, et on olnud väike tõus.

Krausi kinnitusel on turistid väga ära hirmutatud ja iga päev tuleb kirju, kus soovitakse teada, millistel kuupäevadel kauplus avatud on ja millised piirangud alkoholi ostmisele on. Samuti on iga läheneva püha ootuses väga närvilised WineStore’i rootslastest omanikud, sest Harju maavalitsus teeb alkoholi müüki piiravaid otsuseid tihti viimasel minutil, mis tekitab äris segadust, kuna interneti teel tehtud tellimusi ei ole võimalik piiranguga päeval kliendile kätte anda ega ka talle sellest õigel ajal ette teatada. Ühe näitena toob ta juhuse, kui õhtul kell 19 saabus otsus järgmisel päeval kell 13 kehtima hakkava piirangu kohta.

Ka praegu ei tea Harju maavalitsus ette, millised piirangud tulevad näiteks selle aasta jaanipäeva ajal. Internetitellimustega tuleb tema sõnul jälle jama. "See on minu klientide petmine,“ ütles Kraus.

„Ma saan tootjatest täitsa aru. Poliitikud nad väga raskesse seisu pannud,“ ütles Kraus, kelle sõnul on tegemist eelkõige populistlike otsustega. „Kui tootjatel läheb piirangute tõttu halvasti, mõjutab see ka meid,“ sõnas tegevjuht.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757