Autor: Kaubandus.ee • 27. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aamisepp: Atria tegi esimese sammu turuliidriks saamise suunas

Atria Baltic turundusdirektor Riina Aamisepp ütles aripaev.ee-le, et kuigi praegu on Rakvere turuosa poolest selgelt juhtimas, oli Wõro Kommertsi ja Vastse-Kuuste Lihatööstuse soetamine Atria Grupi esmane samm Eesti turul esikoha saavutamise suunas.

„Vaatamata teiste hüppelisele kasvule on Rakvere Lihakombinaat siis praegu selge ja tugev liider umbes 35% turuosaga ja meie umbes 20%. Sinna on veel maad, aga mis siin salata, eks see tehing ikkagi sinna suunda ka vaatab,“ sõnas Aamisepp ja lisas, et hetkel keskendutakse ettevõtete integreerimisele, äri edendamise ja oma positsioonide tugevdamisele.

Atriat 2005. aastal soetanud Valga lihatööstus, millega Atria Grupi presidendi sõnul ei läinud päris nii, kuidas oli plaanitud, Atriat Wõro ja Vastse-Kuuste ostmisel ei kohutanud, vaid pigem nähti ühinemises võimalust laieneda. „Me oleme sellest omad analüüsid ja järeldused teinud,“ kommenteeris Aamisepp ning lisas, et praegu vaadatakse tulevikku ehk kuidas saaks paremini teha.

Aamisepp rõhutas, et Wõro ja Vastse-Kuuste suhtes on ära otsustatud, et tegevuskava kujundatakse eelkõige kohalikul tasandil ehk kohalike juhtide ja grupi koostöös. „Ettevõtted jäävad tegutsema oma juhtide ja kaubamärkidega,“ ütles turundusjuht ning lisas, et neisse on aastatega palju panustatud ja oma turuosa saavutamisega vaeva nähtud.

Atria ostis 2005. aastal Eestis ettevõtte AS Valga Lihatööstus, mille käive oli 2007. aastal 363 miljonit Eesti krooni. AS Valga Lihatööstuse äritegevus moodustab koos Wõro ja Vastse-Kuustega Eesti lihatoodete turul suuruselt teise tootmisüksuse, mille käive moodustab ligikaudu 657 miljonit Eesti krooni aastas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757