Autor: Kaubandus.ee • 19. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Smarten tõrjub vargusi laiaulatusliku videovalvega

Smarten Logistics võitleb vargustega detailseid sisekorraeeskirju, laiaulatuslikku videovalvet ning töötajate pistelist läbivaatust kasutades.

aripaev.ee sai hiljuti vihje, et ühe Lõuna-Eesti toiduainetööstuse töötaja jagab kõigile sugulastele ja tuttavatele kaupa, mida ta oma tööandja tagant on varastanud. "Ei kujuta ettegi, kui palju kahjumit selle firma omanik saab," märkis vihjaja. Seepeale küsis väljaanne, kuidas toiduaineid tootvad ning käitlevad firmad tööandja tasku tühjendamist väldivad.

"Väga keeruline on jagada kaupade kadu ettevõttesiseseks ja väliseks," vastas toiduainete ladustamise ja transpordiga tegeleva Smarten Logisticsi juht Mait Miller, "Smarteni jaoks eksisteerib kaupade laopuudujääk ja see on kulu, mille vältimiseks kasutame mitmeid vahendeid."

Miller märkis, et laopuudujäägi vältimiseks on logistikafirma sisekorraeeskirjades kirjas lubatud ja keelatud tegevused, kasutatakse töötajate pistelist turvakontrolli, laiaulatusliku videovalvet laos ja muud.

Smarten kontrollib territooriumilt väljuvaid töötajaid ning sõidukeid pisteliselt, ütles Miller ja lisas, et läbiotsimiseks ei saa turvatöötaja tehtavat kontrolli nimetada, kuna see tehakse inimese enda loal. Kui töötaja keeldub aga turvakontrollist, kutsub Smarten teda läbi otsima politsei.

Miller ütles, et avastatud vargused jäävad mõnesaja krooni piiridesse. Samas moodustavad nn ettevõttesisesed vargused Smarteni puudujäägist vaid väiksema osa.

"Suurem kulu tekib siiski ahelas laotöötaja-autojuht-kaubandus. Suhteline kulu käsitletud kauba väärtusesse jääb Smartenis oluliselt alla jaekaubanduse vastavatele näitajatele," sõnas Miller.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757