Autor: Kaubandus.ee • 21. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi: tarbijad eelistavad odavamat kaupa

Rimi turundusjuhi Evelin Mägioja sõnul on tarbija senisest enam hakanud eelistama odavama hinnaklassiga kaupu. Tetrapakk on asendunud kilepakkiga ning kallis pudelivesi odavamaga.

Rimi turundusjuhi Evelin Mägioja sõnul eelistab tänapäeva tarbija, kes võib-olla senisest enam raha lugema odavama hinnaklassi tooteid. Kui õitsvas majanduskliimas domineeris tetrapakk ja kallis mineraalvesi, siis nüüd on taas nõutud kilepakk ja odavam mineraalvesi.

„Tarbija käitumises võib täheldada muutusi, mida võib seostada üldise majandusolukorraga. Senisest enam eelistatakse odavamas hinnaklassis toidukaupu. Rohkem ostetakse ka spetsiaalselt Rimi jaoks valmistatavaid tooteid, mille kaubamärkide turustamine eraldi raha ei kulutata ja mis on enamasti odavamad kui teised sama kategooria tooted,“ kirjeldas Mägioja tarbijate ümberkujunenud eelistusi.

Mägioja tõi välja, et odavama hinna eelistamisele viitab lisaks asjaolu, et liitrihinna poolest soodsamate 1,5liitriste tetrapakipiimade müük on aasta algusega võrreldes jäänud samale tasemele. „Kogu kategoorias eristub selgelt Rimi ja Säästumarketi kaupluste jaoks toodetava Baltilux kilepiima müügikasv, mis on käesoleva aasta jaanuariga võrreldes lausa kolmekordistunud,“ märkis turundusjuht.

Mägioja lisas, et sarnaseid trende on märgata näiteks ka joogivee ostmises. „Joogivett ostetakse varasemast vähem ja peamiselt langeb just kallima mineraalvee ostmine. Spetsiaalselt Rimile toodetava ja kõige odavama hinnaga müüdava 1,5 liitrise mineraalvee müük on aga rohkem kui kahekordistunud,“ rääkis Mägioja lisades et, samasuguseid trende on märgata ka teistes kaubakategooriates.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757