Kaubandus.ee  • 22. oktoober 2008
Jaga lugu:

Vedaja: maksustamine tähendab suuri väljaminekuid

Maantee kaubavedudega tegelev Ebrex Eesti juhi Erik Laidvee sõnul tähendab Läti valitsuse plaan maksustada raskeveokite liiklust nende ettevõttele suuri väljaminekuid. Siiski mõnevõrra vähem kui ehk mõnda muud ettevõtet, kellel naaberriigis tütarettevõtet tegutsemas pole.

Ebrex Eesti juhi sõnul käib kaubavedu Euroopasse neil pigem mööda laeva, kui maanteed. „See mis puudutab liiklust Euroopaga kasutame täna rohkem laevateed,“ rääkis juht.

Laidvee märkis, et mis puudutab kaubavedusid Lätiga, siis on neil naaberriigis oma kaubavedusid teostav ettevõte, kus tegutseb hetkel ligi 5-6 raskeveokit, millest enamus kannavad Läti numbrimärki. Vastuvõetud eelnõu kohaselt, ei pääse teedemaksust ka nn omad rekkad. Kuid võrreldes välismaist numbrimärki kandvate veokitega, tasuvad omad raskeveokid maanteemaksu tervelt 5 latti vähem. Ehk kui näiteks Eesti numbrimärgiga raskeveok peab ööpäeva eest tasuma 7 latti, siis kohalik ettevõtja aga kõigest 2. Laidvee leiab aga, et erinevate summade nõudmine ühe ja teise käest on ebaõiglane. „Igal juhul on see meile suur väljaminek,“ ohkas Laidvee.

Kas ka Eesti raskeveokite maksustamisega välja tuleb, seda juht ei usu.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt