Autor: Kaubandus.ee • 30. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selver müüs jõulu ajal kõige rohkem alkoholi

Selveris kasvas jõulunädalal toidukaupade müük mullusega võrreldes 12 protsenti ja kõige suuremat käivet tegi alkoholimüük.

„Kõige suurema müügiga oli alkohol, eriti õlled, järgnesid puu- ja köögivili ning maiustused," ütles A-Selver ASi tegevdirektor Iivi Saar pressiteates. „Jõuluperioodi enimmüüdud toode oli mandariin – müüsime seda üle Eesti kokku 130 tonni.“

Saare sõnul kasvas võrreldes eelmise aastaga oluliselt ka lihatoodete müük. "Selle aasta jõulumüükide trendina ilmnes, et inimesed tegid rohkem ise kodus süüa. Seda näitavad järgmiste kaubakategooriate keskmistest suuremad kasvud: jahude kasv võrreldes eelmise aastaga oli ligi 80 protsenti, samuti olid väga populaarsed tooted kõikvõimalikud külmutatud taignad, tangained, makaronid ja juurviljad – nende kasv jääb 40-80 protsendi vahele,“ sõnas Iivi Saar.

„Suurt kasvu ning uut suunda näitasid värsked pastatooted ja kvaliteetne valge kala, mis on leidnud kindla koha meie klientide ostukorvis. Nende kasv oli võrreldes aastataguste müükidega üle 100 protsendi,“ lausus A-Selver AS-i ostu- ja tootmisdirektor Andres Heinver. „Protsentuaalselt kõige rohkem kasvas kakaode alamkategooria, mille müügikasv oli üle 250 protsendi. Kasv toimus peamiselt Selveri enda maaletoodavate Wittard kakaode müügiedust. Müügil oli ka kaks erinevat kinkekomplekti, mida osteti kingitusteks.“

Heinveri sõnul valmistoitude müük jõuluajal võrreldes eelmise aastaga ei kasvanud. „Kui möödunud aastatel oli valmistoitude müügi kasv jõuluajal väga suur, siis sel aastal jäi see võrreldes möödunud aastaga samale tasemele. Valmistoitude kasvu puudumine näitab, et inimesed tegid kodudes ise rohkem süüa. Sellegi poolest valmistas Selveri Köök sel perioodil kokku 40 tonni salatit ning võrreldes eelmise nädalaga kasvas ettetellimiste arv 30 prtosenti: kokku tehti üle 1000 tellimuse. Kõige enam müüdi Selveri Köögi toodetest kartuli-singisalatit 6 tonni, võileivatorte singiga üle 1 tonni, singirulle ja lihaseksereid,“ rääkis Heinver.

Selver müüs jõulunädalal 35 tonni verivorste – 12 ptotsenti rohkem kui möödunud aastal ning ligi 130 tonni mandariine, mis on 16 protsenti rohkem kui mullu. Toidukaupadest osteti rohkem neid, millest on võimalik ise valmistoitu teha.

Eesti kapitalil põhinevasse Selveri ketti kuulub 32 kauplust, millest kümme asuvad Tallinnas, viis Tartus ja kolm Pärnus ning üks Viljandis, Rakveres, Kuressaares, Võrus, Valgas, Jõhvis, Jõgeval, Põltsamaal, Narvas, Kohtla-Järvel, Hiiumaal, Põlvas, Paides ja Keilas. 2009. aasta lõpuks plaanib Selver avada Lätis 15 kauplust. Selveri super- ja hüpermarketite kett kuulub börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Selver annab tööd 3000 inimesele. Ettevõtte 2007. aasta käive oli 3,7 miljardit krooni, Selveri kauplustes sooritati möödunud aasta jooksul enam kui 26 miljonit ostu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757