Autor: Kaubandus.ee • 30. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ebakvaliteetset kütust müüb kümnendik tanklaist

Eelmisel aastal kontrollisid tolliametnikud Eestis 658 tanklat ja avastasid neis mittekvaliteetse kütuse müügi 63 juhul.

Sellega peatati ca 2200 tonni ebakvaliteetse kütuse müük. Võrreldes üle-eelmise aastaga on mittekvaliteetse kütuse müük vähenenud. Kui 2007. ja 2008. aasta alguses oli rikkumiste tase 13%, siis nüüd on see 10%, teatas maksu- ja tolliamet.

Tolli liikuvad kontrollrühmad viisid mullu maanteedel läbi 16 281 kontrolli, mille käigus avastati rikkumisi 468 juhul. Rikkumiste mahult on suurimad erimärgistatud kütuse kasutamise juhtumid, kuid tervikuna on erimärgistatud kütuse kasutamise tase madal – 2,9%.

Lisaks avastati maanteekontrolli käigus ka mitmeid aktsiisikaubaga seotud juhtumeid. Näiteks Pärnu-Paide maanteel avastas maksu- ja tolliameti liikuvrühm pagasiruumist kümme 30-liitrist plastikkanistrit piirituselõhnalise vedelikuga ning Tallinn-Narva maanteel 1840 sigaretti, kaheksa liitrit viina ja 500 liitrit bensiini. Korra avastas tollikontroll Pärnu maanteel ka ca 2800 liitrit piiritust.

Tollikontrolli liikuvrühmad osalesid ka mitmes operatsioonis erinevatel turgudel. Koostöös maksu- ja tolliameti uurimisosakonnaga avastati Pärnu turult kokku 23 300 sigaretti ning Tartu turult 50 000 sigaretti. Vaivaras leiti aktsiisikauba käitlemise kontrollis kokku 28 pudelit puskariga. Tartu turu läheduses avastas liikuvrühm kokku 48 000 sigaretti.

Maksu- ja tolliamet avastas eelmisel aastal uurimisosakonna ja tollikontrolli poolt tervikuna ca 6,8 miljonit salasigaretti ja 13 200 liitrit salaalkoholi ning ca 75,4 kg erinevaid narkootilisi aineid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757