Autor: Kaubandus.ee • 16. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima kavatseb edasi kasvada

Tarbimises tuleb tagasilöök 10-15%, ennustas Maxima Eesti avalike suhete juhi Erkki Erilaid, aga Maximale ootab ta hoopis sama suurt kasvu, ehk koguni 20%.

"Enam nii suurt kasvu me oodata ei saa," kommenteeris Erilaid Maxima Eesti eelmise aasta 43 protsendi suurust käibe kasvu. "Arvan, et tarbimises on üldine foon sellel aastal väga negatiivne – tarbimises tuleb 10-15% tagasilöök," sõnas ta.

"Kuid usun, et Maxima kasvab sama palju, võib-olla tuleb sellel aastal 20% kasvu," märkis Erilaid.

"Klientide arv on küll kasvanud, kuid ka hinnad on alla läinud ja inimesed ostavad vähem. Keskmine igapäevane toidukorv on läinud odavamaks ning seega on käive langenud," rääkis ta.

"Seal, kus on tugev konkurents – võimalik, et mõni väiksem pood suleb uksed. Tööstuskaupade osas paistab juba praegu päris hästi välja, et rendipindu pannakse kinni ning lõpumüüke korraldatakse väga palju," sõnas Erilaid.

"Kes suudab uue muutunud keskkonnaga kohaneda ning hinnad alla tuua, jääb ellu. Samas ka rendihinnad kukuvad ning kulud vähenevad, kuid keegi siin kasumitest rääkida ei saa, see on pigem üleelamine," möönis ta.

Arendustegevusest rääkis Erilaid, et kindlasti on praegu võimalik kinnistuid odavalt saada ja ehitada, kuid teine küsimus on finantseerimise leidmine.

"Ka meie ei ava sel aastal nii palju poode, kui me tahaksime. Kivisse ja mörti pole mõtet raha kinni panna, vaid tuleb tegeleda põhitegevusega – kaubavahetusega," ütles ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757