Autor: Kaubandus.ee • 26. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalevi uus nimi Luterma kuulub Alar Pinkile

ASi Kalev uus nimi Luterma, mis on ka kuulsa mööblitööstuse kaubamärk Luterma, on Eestis patendiameti andmetel registreeritud Alar Pinkile kuuluva Mosaic OÜ nimele.

2006. aasta kevadest alates kuulub Luterma kui kaubamärgi käsutamise õigus Pinkile, kes lisaks sellele on registreerinud Luterma Inglismaal tegutsenud tütarettevõtte Venesta nimelise kaubamärgi. Viimane sai Mosaici kasutusse selle aasta jaanuaris.

Luterma tehas asutati 1883. aastal ning see tegutses Eestis. Sajandivahetusel sai sellest Venemaa suurim tehas. Luterma ehk A.M. Luther Mechanical Woodworking Factory on saanud palju tunnustust oma kõrgekvaliteedilise vineeritöö eest mitmesuguste tünnide ja muu mööbli tootmise eest. 1908. aastal asutas Luterma tütarettevõtte Londonisse ning nimetas selle Venesta Plywood Company. Nimi oli tuletatud inglise keelsest sõnast Veneer (vineer, vineeriga katma-toim.) ja Estonia.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757