Autor: Kaubandus.ee • 6. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus algatas kütusemüüja pankrotimenetluse

Viru maakohus algatas eile ligemale poole miljardi suuruse aastakäibega vedelkütuseid müüva firma Select Oil NV pankrotimenetluse.

Kohtla vallas asuva firma pankrotti taotles tema kauaaegne äripartner Kiviõli Keemiatööstus, kes müüs aastaid suure osa oma toodangust Select Oil NV kaudu, ning kellele pankotiavalduse alusel ollakse siiani võlgu üle 21 miljoni krooni, kirjutas Põhjarannik.

Select Oil NV juhataja Toomas Hurt tõdes kohtus, et probleemid peituvad selles, et poolte vahel olid liiga usalduslikud ja heatahtlikud suhted ning väga paljud asjad lepiti kokku suuliselt.

Kiviõli Keemiatööstuse esindaja vandeadvokaat Mikk Lõhmus väitis kohtus, et võlgnik on varjanud majandustegevust, dividendid on täies ulatuses välja makstud ja tema kaubavarud on võrdsed nulliga.

Select Oil NVd kohtus esindanud vandeadvokaadi abi Elmer Muna kinnitas, et Kiviõli Keemiatööstuse müüdud kaup oli kajastatud valesti ja kallima hinnaga. Teine esindaja vandeadvokaat Margo Lemetti kinnitas, et firma majanduslik olukord on väga hea ja pankrotiavaldus on alusetu.

Kohus tuvastas, et Select Oil NV-l on Kiviõli Keemiatööstuse ees vähemalt 19,2 miljoni krooni suurune võlg, mis ületab ettevõtte omakapitali 2,6 korda.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757