Autor: Kaubandus.ee • 17. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leibur: Eesti pagaritooted endiselt odavamad

Leiburi tegevdirektori kohusetäitja Olli Johanssoni sõnul maksavad pagaritooted Eestis võrreldes teiste Euroopa riikidega vähem.

Eile tuli Eurostati uuring, mille järgi on Eestis hindade tõus ELi ala riikidest pidurdunud kõige kiiremini. Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing ütles Äripäevale, kui teistes sektorites on hinnad tublisti langenud, siis toiduainetööstusesse veel nii suuresti jõudnud ei ole. Näiteks ei ole tema sõnul energia- ja toorainekulu vähenemine kandunud veel leiva ja saia hinda, mida ta aga ka väga tõenäoliseks ei pea.

„Võrreldes teiste Euroopa riikidega on pagaritoodete hinnad Eestis endiselt odavamal tasemel. Osa kuludest on langenud natuke viimasel ajal, aga siiski kõiki viimaste aastate kulukomponentide tõusu pole suudetud viia hindadesse,“ kommenteeris Johansson, kas pagaritööstuse toodetel on võimalik hinda alla lasta.

Johanssoni sõnul on Leibur investeerinud viimaste aastate jooksul palju oma tootmise arendamisesse. „Jätkame seda tegevust ka tulevikus, et pakkuda jätkuvalt parimat hinna-kvaliteedi suhet Eesti turul,“ ütles ta.

Leiburi leiva-saia hinna osakaal ostukorvis on suhteliselt väike ja Johansson loodab, et pagaritoodete tarbimine jätkub ka rasketel aegadel. „Turuhinda on tänases majandusolukorras raske prognoosida,“ nentis ta.

Leiburil on Johanssoni sõnul kvaliteetsed tooted, mida nad arendavad ning toovad ka uusi tooteid pidevalt Eesti turule. „Uusimad brändi-uuringud kinnitavad, et tarbijad väärtustavad Leiburi tooteid ja brändi,“ rõhutas ta.

Johansson märkis, et kauplused teevad hinnakampaaniaid nii tootjate kui jaemüüjate endi tulu arvelt, mis on tarbijale kasulik. „Meie teeme oma parima, et ostjate meelitamiseks valmistada ja pakkuda uuenduslikke ja tervislikke tooteid ka tulevikus,“ lubas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757