Autor: Kaubandus.ee • 26. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haapsallu ehitatakse hiiglaslik kaubanduskeskus

Aasta pärast peaks Haapsalu külje all uksed avama Rannarootsi ärikeskus. Kuigi majanduskriis on arendajate tegevust mõnevõrra mõjutanud, võetakse juba praegu tulevasel ehitusplatsil puid maha.

Ehitama plaanitakse hakata augustis, vahendab rahvusringhäälingu uudisteportaal "Aktuaalset Kaamerat".

Aasta tagasi tuli avalikuks, et Uuemõisa ja Haapsalu piirile tahetakse ehitada hiiglaslik, kahe jalgpalliväljaku suurune kaubandus-, teenindus- ja vabaajakeskus. Kava tekitas vastakaid arvamusavaldusi. Küll ei meeldinud nimi, ega seegi, et krundil kasvas tammesid. Detailplaneeringu avaliku arutelu tulemusel laekus siiski vaid üks kirjalik vastuväide, allkirju kogusid ka toetajad.

"Nii vallavalitsuse kui ka volikogu otsus tuleneski sisuliselt sellest kogukonna arvamusest. Kuna selle arvamuse suhe oli 1:111 tol hetkel, siis tulid ka sellised otsused: planeering kehtestada," rääkis Ridala abivallavanem Helen Koppa.

Aja jooksul on planeering tundmatuseni muutunud ning kriisiaeg on korrigeerinud ka arendajate plaane. Ühe hooga kavandatud keskus rajatakse praeguse seisuga kahes etapis.

"Esimene etapp on ca 7000 ruutmeetriga kaubanduspinnad, teine etapp on hilisem etapp ja sellest ei oska veel täpsemalt rääkida," ütles Rannarootsi Ärikeskuse juhatuse liige Janno Jaas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700