Autor: Kaubandus.ee • 2. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalvi: iga salaviina kahtlust tuleb kontrollida

Praeguses kange alkoholi müügi languse olukorras tuleb iga salaalkoholi kahtlust kontrollida, alkoholitootjate liit on huvitatud ausast turust, ütles Äripäevale antud kommentaaris liidu juhatuse esimees Janek Kalvi.

“Alkoholitootjate Liit ei ole praeguses olukorras Remedia ja Offex Group´i suhtes tõstatatud kahtlustest rohkem informeeritud kui avalikkus. Mina kuulsin seda uudist täna Riias olles läbi Eesti ajakirjanduse ning ei oska kuidagi kommenteerida, kas esitatud kahtlustused peavad paika või ei,“ ütles Kalvi seoses Harju maakohtu loal toimunud alkoholifirma Remedia omanikeringi kuuluva Igori Zavizioni ja Baltmodumi juhi Edgar Noode vahistamise kohta.

„Arvestades praegust kange alkoholi müügi langemist 10-15% tuleb muidugi iga salaviina kahtlust põhjalikult kontrollida. Iseküsimus on, kas antud juhtumi puhul on tegemist õigusrikkumisega või ei, ning kes on selle eest vastutav,“ rääkis liidu juht ning avaldas lootust, et uurimise tood olukorda selgust võimalikult kiiresti.

Alkoholitootjate Liidu üks olulisi eesmärke on alati olnud alkoholikultuuri kujundamine ning alkoholitootjate äriliste ja eetiliste standardite kehtestamine, rääkis Kalvi. Tema sõnul kuulub riigimaksude tasumine kindlalt äriliste ja eetiliste standardite hulka, millest oma tegevuses tuleb lähtuda ning mille eest seismist me Eesti alkoholitootjatena ka ühise huvi ja vastutusena oleme deklareerinud.„Olen juba aastaid rääkinud, et riik, ausad tootjad ja ausad kaupmehed seisavad kõik samade väärtuste eest, sest ausast alkoholiturust oleme me kõik huvitatud. Kui täna meieni jõudnud kahtlustus peaks tõeks osutuma, on see väga nördimapanev kõigi Eesti alkoholitootjate jaoks,” lisas Kalvi.

Käimasolevat kriminaalasja menetlevad riigiprokuratuur ning maksu- ja tolliamet. Prokuratuuri teatel vahistati lisaks Remedia omanikeringi kuuluva Igori Zavizionile ja Baltmodumi juhi Edgar Noodele ka 34aastane Jevgeni.

Uurimisorganid kahtlustavad, et mehed kasutasid ja lasid käibele suures ulatuses võltsitud maksumärke ning kuulusid kuritegelikku ühendusse. Lisaks vahistatutele on kriminaalasjas kahtlustus esitatud veel kolmele isikule ja juriidilistele isikutele Offex Group ning Baltmodum.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757