Autor: Kaubandus.ee • 2. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peeter Tava osalusega Bellavista Gruppi ähvardab pankrot

Peeter Tavale ja Imre Kosele kuuluv Bellavista Grupp (BVG) koondab aprilli alguses 12 töötajat, juhatuse esimehe Peeter Tava sõnul ootab gruppi ees likvideerimine, millest võib saada ka pankrotiprotsess.

„Majanduslangus Eestis on löönud ilmselt kõiki ettevõtteid sealhulgas ka toitlustajaid. Kui ühelt poolt vähenevad müügitulud, siis selle tasakaalustamiseks on vajalik kulude ka tööjõulukulude vähendamine,“ ütles Peeter Tava ning lisas, et BVG koondab aprilli alguses kollektiivselt 12 töötajat.

Kuidas kommenteerite Bellavista Grupi võimalikku pankrotti? „BVG, kui ettevõte kuulub lähitulevikus likvideerimisele ja hetkel on olemas tõenäosus, et likvideerimine muutub pankrotiprotsessiks,“ vastas Tava.

Bellavista Grupil on tänase päeva seisuga Krediidiinfo andmetel rohkem kui 1,5 miljoni kroonine maksuvõlg, millest ligi 900 000 krooni on ajatatud. Maksuvõlale lisandub üle 18 000kroonine intress. „Kahjuks ei suutnud me refinantseerida lõppenud laenulepingut, mis tõi kaasa ka võimetuse pidada kinni BVG ajatatud maksuvõlast maksu- ja tolliameti ees,“ ütles Tava, kelle sõnul on seetõttu grupi arveldusarve blokeeritud.

Selle aasta esimesel kolme kuuga on loodud Peeter Tava ja Imre Kose osalusega kolm uut ettevõtet. Vertigo Gourmet OÜ, mis loodi jaanuaris ja kuulub Peeter Tavale, Mercado OÜ (märts 2009) kuulub samuti Tavale ning Vertigo Restoranid (märts 2009), mille omanikuks on Imre Kose. Peeter Tava sõnul plaaniti 2009. aasta teise kvartali lõpuks jagada BVG üksuste kaupa koos muudatustega ettevõtte omanikeringis. Seoses laenulepingu refinantseerimise võimetuse ja arveldusarve blokeerimisega, võtsid eile Imre Kose ja Olde Hansa loojana tuntuks saanud ettevõtja Margit Hakomaa üle restorani Vertigo ning Viru keskuse kohvikute Bestseller ja Boulangerie opereerimise. Restoran Mercado jätkab eraldiseisvalt.

„Saan nüüdsest pöörata suurema osa tähelepanust Vertigole, siia tahan panna rohkem oma energiat ja oskusi, et restorani lippu kõrgel hoida. Mul on väga hea meel, et Margit nõustus meiega liituma ja ma usun, et tema teadmised ja kogemused restorani juhtimise alal aitavad kaasa Vertigo edasises kiiremas arengus,” rõõmustas Kose.

Kose sõnul seisavad Eesti toitlustusärid keeruliste väljakutsete ees. „Meie eesmärgiks on Vertigo, Bestselleri, Boulangerie ja Vertigo Cateringi toodete edasiarendamine. Plaan on juba lähiajal külalisi üllatada nii sisu kui vormiliste uuendustega,” ütles ta.

Kose ja Hakomaa sõlmisid juhtimislepingu, mille alusel saab Hakomaa kuue kuu jooksul omandada osaluse restoranis Vertigo ning kohvikute Bestseller ja Boulangerie toitlustusärides.

Tava kinnitusel saadi üksuste üürileandjatega, kes BVG võlgnevuste tõttu olid omandanud seadmed ja sisustuse, kokkuleppele ning operaatorettevõtetena saavad edasi tegutseda nii Vertigo, Bestseller, Boulangerie kui ka Mercado.

Bellavista Gruppi kuulusid restoran Vertigo, mis avati augustis 2006 ning selle köök põhineb prantsuse köögi võtetel ja tehnoloogial kombineerituna kohaliku toorainega. Kohvik Bestseller avati 2004. aasta detsembris ja pagaritöökoda-kohvik Boulangerie juulis 2007. Tegemist on Rahva Raamatu ruumides asuva Prantsuse tüüpi kohvik–pagaritöökojaga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757