Täna avalikustati Tallinnas selle
aasta 50 Eesti parimat restorani, edetabel koostati restoranide võtmetöötajate
hinnangute põhjal.
Kuna erinevates asukohtades olevad söögiasutused omavahel otseselt ei konkureeri, on edetabel regionaalne, sinna kuuluvad 30 restorani Tallinnast, kaheksa Tartust, viis Saare- ja Muhumaalt, neli Pärnust ning kolm mujalt Eestist.
Tallinna parim restoran on teist aastat järjest Ö, Tartu parim Volga, Saare- ja Muhumaal Pädaste mõisa restoran Alexander ning Pärnus Ammende Villa. Mujalt Eestist nimetati 50 parima hulka Tammuri talurestoran Otepäält, Seto Tsäimaja ja Metsiku Piisoni Saloon Rakvere lähistelt, teatas edetabeli koostanud ettevõtja Aivar Hanson.
"Võrreldes möödunud aastaga on tabelis 22 uut nime. Samal ajal on tipus stabiilne. Kuigi täpselt eelmise aasta koha säilitas üksainus restoran 50st, on on tabeli ülaosas 3/4 vanad tegijad," märkis ta.
Edetabel on koostatud Eesti restoranide võtmetöötajate arvamuste põhjal. Oma isikliku, viiest kõige paremast restoranist koosneva edetabeli koostasid restoranide juhid, peakokad ja sommeljeed. Iga kellegi poolt paremate hulka nimetatud restorani töötajad said ka ise oma arvmust avaldada. 50 Eesti parimat restorani on kõigi nende arvamuste summa.
"Kuigi ülilihtne, on niisugune metoodika väga hästi toimiv. Restoranid jälgivad üksteise tegevust hoolega. Iga muutus paremuse või halvemuse poole fikseeritakse veel enne, kui kliendid seda märgata jõuavad," sõnas Hanson.
Seotud lood
Viimaste aastate majandusolukord on olnud keeruline ja muutusterohke. Laomajandustehnikaga tegeleva Agrovaru AS jaoks on hetkel suurimaks väljakutseks käibe hoidmine samal tasemel ning kulude vähendamine müügi- ja tööprotsesside efektiivistamise kaudu. "Kuna klientide nõudlus on vähenenud, peame tegema rohkem tööd, et leida üles need vähesed kliendid," selgitab tegevjuht Jarno Mänd.
Hetkel kuum
Tagasi Kaubandus esilehele