Autor: Kaubandus.ee • 30. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranipidajad valisid 50 Eesti parimat söögikohta

Täna avalikustati Tallinnas selle aasta 50 Eesti parimat restorani, edetabel koostati restoranide võtmetöötajate hinnangute põhjal.

Kuna erinevates asukohtades olevad söögiasutused omavahel otseselt ei konkureeri, on edetabel regionaalne, sinna kuuluvad 30 restorani Tallinnast, kaheksa Tartust, viis Saare- ja Muhumaalt, neli Pärnust ning kolm mujalt Eestist.

Tallinna parim restoran on teist aastat järjest Ö, Tartu parim Volga, Saare- ja Muhumaal Pädaste mõisa restoran Alexander ning Pärnus Ammende Villa. Mujalt Eestist nimetati 50 parima hulka Tammuri talurestoran Otepäält, Seto Tsäimaja ja Metsiku Piisoni Saloon Rakvere lähistelt, teatas edetabeli koostanud ettevõtja Aivar Hanson.

"Võrreldes möödunud aastaga on tabelis 22 uut nime. Samal ajal on tipus stabiilne. Kuigi täpselt eelmise aasta koha säilitas üksainus restoran 50st, on on tabeli ülaosas 3/4 vanad tegijad," märkis ta.

Edetabel on koostatud Eesti restoranide võtmetöötajate arvamuste põhjal. Oma isikliku, viiest kõige paremast restoranist koosneva edetabeli koostasid restoranide juhid, peakokad ja sommeljeed. Iga kellegi poolt paremate hulka nimetatud restorani töötajad said ka ise oma arvmust avaldada. 50 Eesti parimat restorani on kõigi nende arvamuste summa.

"Kuigi ülilihtne, on niisugune metoodika väga hästi toimiv. Restoranid jälgivad üksteise tegevust hoolega. Iga muutus paremuse või halvemuse poole fikseeritakse veel enne, kui kliendid seda märgata jõuavad," sõnas Hanson.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757