Autor: Kaubandus.ee • 25. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Putin noomis vorstimüüjaid

Tänane majandusleht Kommersant kirjutab sellest, kuidas Venemaa peaminister Vladimir Putin tegi eile äkkvisiidi ühe suurema jaeketi X5 Retail Groupi Perekrestok supermarketisse, kus noomis jaeketi juhte liiga kõrge juurdehindluse pärast.

„Miks maksvad vorstid 240 rubla? Kas see on normaalne?“ küsis Putin. Selgituste peale, et tegemist on kõrgema sordi tootega ning et saadaval on ka vorste hinnaga 49 rubla, märkis Putin: „liiga kallis“. „Ma näitan teile, mis te juurdehindlus on,“ ütles Putin, võttes taskust paberilehe. „Need vorstid siin on 52%se juurdehindlusega,“ ütles peaminister.

Värske liha letis paljastas Putin, et kaupluses on sealihatoodetel kahekordne juurdehindlus.

„Homme alandame hindu,“ lubas X5 Retail Groupi firmasuhete juht Juri Kobaladze.

Putini toidupoe visiteerimine oli peaministri värskeim esinemine kaameratele, et avalikkusele näidata, kuidas valitsus olukorda kontrolli all hoiab. Naastes kaupluse reidilt katkestatud nõupidamisele, kus olid arutusel jaekaubanduse probleemid ja uus kaubandust ning juurdehindlust reguleeriv seadus, ütles Putin, et tootjate, jaemüüjate ja tarbijate huvide vahel tuleb leida parem tasakaal. „Ainult siis saavutame sotsiaalse õigluse,“ ütles ta.

Juuni alguses tegi Putin sarnase äkkvisiidi linna, mis oli raskustesse sattunud Oleg Deripaskale kuuluva tsemenditootmisettevõtte töö seiskamise pärast. Ka seal pani peaminister õigluse maksma.

Putin lihaleti ääres

Putin vorstileti ääres

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757