Autor: Kaubandus.ee • 2. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlanna pärjati kohvivalmistamise maailmameistriks

26.-28. juunini Kölnis toimunud kohvi valmistamise maailmameistrivõistlustel võitis Marta Piigli Vendor Eesti OÜst meistritiitli kategoorias kohvikokteilid alkoholiga.

Kohvi valmistamise MMil selgitatakse välja parim tulemus neljas kategoorias: Latte Art ehk piimakunst, Cup Tasting ehk kohvide maitsmine, Coffee in Good Spirits ehk kohvikokteilid alkoholiga ja Cezve/Ibrik ehk Türgi kohvi valmistamine.

Marta Piigli on kahekordne Eesti meister nii kohvide maitsmise kategoorias (2007, 2008) kui ka alkoholiga kohvikokteilide kategoorias (2008, 2009). Piigli on esimene naine, kes on baristavõistluste ajaloo jooksul pälvinud maailmameistri tiitli. 2008. aastal sai ta samal võistlusel auhinnalise kolmanda koha.

Värske maailmameistri, Vendor Eesti OÜ turundusjuhi Marta Piigli sõnul oli võistlus pingeline ja tulemus ülivõimas. "Eelmine nädal oli absoluutselt suurepärane. Kaks pikka ja rasket tööd jõudsid korraga tulemusteni. Esmalt valmis minu esimene soololaul "Unistus" ja sellele tuli kohe järgi maailmameistrivõistluste võit," rääkis ta. Piigli on Eesti üldsusele tuttav ka Eurovisiooni lauluvõistluse Eesti eelvoorudest ja bändist nimega Glow.

Võidutöö valmistamiseks kasutas Piigli Etioopia, Brasiilia, Dominica ja Guatemala kohve, mis kõik pärinevad Gourmet Coffee OÜ sortimendist ja on Eestis värskelt röstitud.

Gourmet Coffee OÜ tegevjuhi Heili Politanovi sõnul on see kohvi röstijale suur tunnustus, kui tema töö aitab võistluse võita. "Soov valmistada head kohvi on sarnaselt hea veini valmistamisele elustiil ja seda tehakse väga suure pühendumusega," selgitas ta.

Alkoholiga kohvikokteilide maailmameistri tiitel on toodud Eestisse ka 2007. aastal, kui MMi võitis Helger Aava. Tänase Eesti Erikohviassotsiatsiooni juhi Helger Aava sõnul on Eesti jõudnud kohvikultuuris maailmas esiritta. "Võime julgelt väita, et Eestis valmistatakse maailma parimat Iiri kohvi. Kahel korral pälvitud maailmameistri tiitel ja üheksas koht meeskondlikus arvestuses on selle suurepäraseks kinnituseks," ütles ta.

Ühtekokku osales kohvi valmistamise maailmameistrivõistlustel tänavu 54 riiki. Meeskondlikult tuli Eesti 9. kohale, edestades näiteks Itaaliat ja kõiki Põhjamaid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757