Autor: Kaubandus.ee • 6. august 2009

Läti jaemüük läheb rekordlangusesse

SEB koostatud Läti makromajanduse ülevaates märgitakse, et sealset kaubandust võivad ostujõu kokku kuivamise ja kasvava tööpuuduse tõttu tabada rekordilised langused.

Läti jaekaubanduse nagu kogu majanduse seis on panga hinnangul väga ettearvamatu ja segane, kirjutas rus.db.lv. Eksperdid prognoosivad suurt ostujõu kukkumist, mille põhi langeb samasse aega kütteperioodiga.

Ka hulgikaubanduse näitajad on langeva majanduse tõttu räsida saanud. Vaatamata aprillis ja mais valitsenud müügimahtude kasvust tulenenud optimismile varisesid juunis sektori stabiliseerimise lootused kokku.

Lähikuudel võib kaubandussektori langus jääda pidama 25-30% peale, kuid see sõltub suuresti sesoonsusest, uudiste mõjust inimeste meeleoludele ja paljudest muudest faktoritest.

SEB eksperdid viitavad sellele, et nii suur langus toidukaupade müügis on ebatüüpiline nähtus, teistes kaubandussektorites on langus olnud väiksem. Toiduainete müüginumbrid kukkusid drastiliselt vaatamata lätlaste suvepühale Liigole ja pikkadele pühadele. Paljud lätlased eelistasid sel suvel oma puhkuse veeta supermarketite asemel hoopis vabas looduses.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700