Autor: Kaubandus.ee • 11. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suhkru hind taandus tipust

Valge suhkru hind langes Londonis rekordtasemelt, kuna kardetakse, et selle aasta hinnatõus on ajanud hinnad liiga kõrgele, vahendab Bloomberg.

Liiga vähe vihma Indias ja liiga palju Brasiilias võivad põhjustada suhkru puudujäägi, millele spekulatsioonid on ajanud suhkru hinna ülese. Rafineeritud suhkru hind tõusis täna Londonis 1,6 protsenti ja see oli kõrgeim alates suhkruga kauplemise algusest Londonis 1983. aastal. Kuid tõus pühiti käest. Aastaga on suhkru hind tõusnud 75 protsenti ning viimase kolme nädalaga 17 protsenti.

„Liigume seninägemata maadel,“ ütles Commerzbanki analüütik Eugen Weinberg. „Lühiajaliselt toimub korrektsioon, kuid kuid fundamentaalnäitajate tõttu on suhkru hinnal hoog sees. Praeguste hindade juures volatiilsus küll ei üllataks.“

Valge ehk rafineeritud suhkru hind käis täna oktoobrilepingu näol ära Liffe'l ajaloo kõrgeilmal tasemel ehk 566,50 dollaril tonnist. Tõus taltus ja suhkru hind taandus 554 dollarile. New Yorgis langes ICE Futures U.S. Turl toorsuhkru hind 1,5 protsenti, 21,68 sendile naelast. Eile tõusis New Yorgis toorsuhkru hind 28aasta kõrgeimale tasemele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757