Autor: Kaubandus.ee • 12. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Addinol sai Tartus valmis uhke õlipüüduritega keskuse

Sel nädalal valmis Tartus Ülenurme tehnopargis Saksamaa õlikontserni Addinoli Ida-Euroopa keskus, mille lao- ja büroohoone maksumuseks kujunes ligi 13 miljonit krooni.

Seda sündmust austas oma kohalolekuga ka Addinol emafirma tegevjuht ja omanik Georg Wildegger Saksamaalt, samuti kõikide Ida-Euroopa turgude juhid ja esindajad, Venemaalt, Ukrainast, Baltimaadest ja mujalt.

Addinol Ida-Euroopa ärijuht Tiina Suija ütles Äripäevale, et Addinoli Ida-Euroopa keskus on Eesti jaoks tähtis sündmus ja investeering, mis ei piirdu ainult Eestiga. "Meie vaatame asja laiemalt ja müüme siit väga paljudele turgudele. Kindlasti ei ole see ainult Eesti esindus ja seepärast ei saa ka rääkida Eesti turuosa suurendamisest," selgitas Suija.

Konkureerides kõikjal teiste määrdeaineid tootvate ja müüvate firmadega plaanib Addinol tugevdada tehnilist kompetentsi ja näidata klientidele, et hoolib neist. Samuti soovib Addinol vallutada alternatiivenergia valdkonnas lõviosa turust, kaardistades praegu kliente ja nende vajadusi, rääkis Suija.

Addinoli turundusplaanidele aitab kaasa ka vastvalminud Tartu keskus, mis on kantud innovaatilisusest ja rohelisest mõtteviisist. Üdini rohelise hoonekompleksi ehitasid Levi Ehitus ja Vilcon Ehitus, ehitust rahastas Sampo pank.

Arhitekt Anne Valingu käe all valminud hoonekompleksil on näiteks spetsiaalsed maa sisse paigaldatud õlipüüdurid, et õnnetuse korral ei satuks õli maapinda ega kanalisatsiooni, vaid selleks ettenähtud õlikogumismahutitesse. Samuti on sinna suunatud pesuruumide vesi ja avariitrappide trassid ning lisaks kogutakse mahutitesse ka garaažiuste esine sadevesi.

Muuseas köetakse kogu 1200 ruutmeetrist hoonekompleksi maaküttega ning 700 ruutmeetrist laoruumi valgustavad katuseaknad, et valgel ajal ei peaks elektrit kasutama. Lisaks on hoone välisfassaadile ehitatud LED valgustusega logo-valguskast varustatud tuulegeneraatoriga, mis võimaldab kasutada taastuvat energiat.

Suija sõnul edestab Addinol konkurente sellega, et umbes pooled nende 30 töötajast on firmas töötanud 10 või 15 aastat, ülejäänud on lisandunud tegevuse laiendamisega. "Loeme seda oma tugevaks konkurentsieeliseks. Näiteks kui Venemaal on vaja ennast tõestada mõnele suurele tööstusettevõttele, saame ära kasutada referentse kas Ukrainast, Eestist või mujalt meie haldusala riikidest," märkis ta.

Otseselt ei anna 17 aastat Eestis tegutsenud Addinoli võrrelda ühegi teise siinsel turul tegutseva firmaga, kuna firma müüb ainult Addinoli määrdeaineid ega pole juurde võtnud ühtegi lisateenust, nagu näiteks rehvivahetust ja õlivahetust, ega brändi.

Addinol plaanib Eestist veelgi laieneda. "Meie emafirma on usaldanud meile n-ö ühe kuuendiku planeedist ehk kogu Ida-Euroopa. Addinol Eestil on tänaseks tütarfirmad Venemaal, Ukrainas ja Lätis. Läbi diilerite oleme esindatud Valgevenes, Leedus, Bulgaarias ja Moldovas," rääkis Suija Äripäevale ettevõtte plaanidest.

Addinol Mineralöl Marketing OÜ emaettevõte on Addinol Lube Oil GmbH, mis on registreeritud Saksamaal. Addinoli 2007/2008. aasta (aruandeaasta lõpp 30. september) müügitulu oli ligi 198 miljonit krooni ning puhaskasumiks kujunes 10,3 miljonit krooni, mis ületas sellele eelnenud perioodi puhaskasumit - ligi 9 miljonit krooni.

Ettevõtte majandusaasta aruande kohaselt jäetakse puhaskasum jaotamata.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757