Autor: Kaubandus.ee • 1. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sportland: võlakirjade lunastamisega ei ole probleeme

Sportland International Group AS lükkas ümber eile õhtul "Aktuaalses kaameras" kõlanud väite, nagu oleks Sportland International Group AS teatanud, et ei suuda lunastada oma võlakirju tähtaegselt, kirjutas E24.

Swedbank hindas Sportlandi võlakirjad 100%liselt alla, väitis Aktuaalne Kaamera 1. oktoobri õhtul.

Sportlandis ja Swedbankis käib septembri lõpuni kibe töö Sportlandi hapuks läinud võlakirjade restruktureerimiseks, praktiliselt kogu 50-miljoniline emissioon istub Swedbank Private Debt fondis ning pisut ka pensionifondides, kirjutas Äripäev septembri keskel.

Sportland International Group emiteeris 50 miljoni krooni eest võlakirju mullu 1. septembril, emissiooni korraldaja ja makseagent on Gild Financial Advisory Services. Tähtajaks seati tänavu 28. august, tähtaega pikendati septembri lõpuni.

Swedbanki kohustuslikes pensionifondides K1, K2 ja K3 on Sportlandi võlakirju umbes 4 miljoni krooni eest.

45 miljoni krooni eest on Sportlandi võlakirju soetanud Swedbank Private Debt võlakirjafond. Sportlandi võlakirju hindas fond tänavu esimese poolaasta lõpus alla vaid kolme miljoni võrra - 42 miljonile kroonile.

Sportland International Group pole siiani esitanud 2008. aasta aruannet. 2007. aasta aruande järgi oli ettevõttel lühiajalisi kohustusi ligi 900 miljoni krooni eest (peamiselt võlad tarnijatele ning võlakirjad ja laenud), pikaajalisi kohustusi ligi 100 miljonit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070