Autor: Kaubandus.ee • 16. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Carrefour pageb Venemaalt

Euroopa suurim jaemüüja Prantsuse Carrefour lahkub Venemaalt vaid neli kuud peale turule tulekut, põhjendades oma sammu sellega, et ei suutnud turul „liidriks“ tõusta.

Firma teatas eile, et ei näe Venemaa turul piisavalt kasvu- ja ülevõtu võimalusi. Algne eesmärk oli firmal tõusta vähemalt suuruselt kolmandaks jaeketiks, vahendab agentuur Reuters.

„Just pikast perspektiivist lähtudes oleme otsustanud Venemaalt lahkuda,“ ütles firma finantsjuht Pierre Bouchut.

Mida otsus rahaliselt tähendab Bouchut ei täpsustanud.

Carrefour, mis oli viimasel ajal üks tuntuma nimega tulijaid Vene turule, plaanis avada Lipetskis mini-hüpermarketi detsembris. Juunis Moskvas avatud ja 8 miljonit eurot maksnud pood ning septembris Krasnodaris avatud kauplus lähevad müüki.

Algselt tahtis Carrefour Vene turule siseneda jaeketti Seitsmes kontinent üles ostes. See jäi katki.

Teiste Euroopa jaemüüjatega võrreldes oli Carrefour hiline tulija. Saksa Metro oli Venemaal kohal juba aastal 2001 ning Prantsuse Auchan 2002. Ameerika Wal Mart pole veel tulnud, kuid meedias on spekulatsioonid firma plaanidest üles osta Venemaa jaekett Lenta.

Venemaa on siiski jätkuvalt Euroopa jaemüüjate jaoks üks ahvatlevamaid turge, kuhu laieneda. Samas on seal rida takistusi bürokraatiast ja korruptsioonist puuduliku infrastruktuurini. Suvel teatas Rootsi sisustuskaubamajade kett Ikea, et peatab probleemide tõttu kohalike ametivõimudega investeeringud Venemaale.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700