Autor: Kaubandus.ee • 17. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Double Coffee läks pankrotti

Kohvikute kett Double Coffee läks Eestis pankrotti, kirjutas Läti ajaleht Biznes&Baltija.

Kõigis Balti riikides tegutsev kohvikukett tuli Eesti turule 2004. aastal. Harju maakohus kuulutas eile välja Double Coffee Eesti pankroti, vahendas rus.db.lv. 2008. aastal oli firma kahjum 31 miljonit krooni. Mullu kujunes käibeks vaid 25 miljonit krooni. Double Coffee jäi riigile võlgu 3,25 miljonit krooni makse.

Veel möödunud aastal haudus Doble Coffee omanikfirma DC Holding mastaapseid laienemisplaane. Seejuures taheti minna Hiina turule ja sõlmiti juba sealsete ärimeestega frantsiisilepinguid. Tol hetkel oli firmal kokku 36 kohvikut: Eestis viis, Lätis 21, Leedus kaheksa ja Valgevenes ning Ukrainas üks kohvik.

Esimesed raskused ilmnesid möödunud aasta lõpul. Terve aasta saneeris DC Holding tegevust Lätis, sulgedes kahjumlikke kohvikuid ja avades uusi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757