Autor: Kaubandus.ee • 17. november 2009

Double Coffee läks pankrotti

Kohvikute kett Double Coffee läks Eestis pankrotti, kirjutas Läti ajaleht Biznes&Baltija.

Kõigis Balti riikides tegutsev kohvikukett tuli Eesti turule 2004. aastal. Harju maakohus kuulutas eile välja Double Coffee Eesti pankroti, vahendas rus.db.lv. 2008. aastal oli firma kahjum 31 miljonit krooni. Mullu kujunes käibeks vaid 25 miljonit krooni. Double Coffee jäi riigile võlgu 3,25 miljonit krooni makse.

Veel möödunud aastal haudus Doble Coffee omanikfirma DC Holding mastaapseid laienemisplaane. Seejuures taheti minna Hiina turule ja sõlmiti juba sealsete ärimeestega frantsiisilepinguid. Tol hetkel oli firmal kokku 36 kohvikut: Eestis viis, Lätis 21, Leedus kaheksa ja Valgevenes ning Ukrainas üks kohvik.

Esimesed raskused ilmnesid möödunud aasta lõpul. Terve aasta saneeris DC Holding tegevust Lätis, sulgedes kahjumlikke kohvikuid ja avades uusi.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700