Autor: Kaubandus.ee • 2. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaupmehed: müügimaks näitab Tallinna linnaisade suhtumist

Eesti Kaupmeeste Liit leiab, et müügimaksu kehtestamine majanduslanguse perioodil näitab Tallinna linnavalitsuse suhtumist ettevõtlusse tervikuna.

Paraku  pole Tallinna linnavalitsus teinud majanduslikke analüüsi ega arvestatud antud maksu kehtestamisega kaasnevaid mõjusid ning haldamisega seotud kulusid, teatas liit.

”Majanduses ei prognoosita lähiajal elavnemist, seega teenuste ja kaupade müük ei suurene. Kaupade ja teenuste müügimaksu kehtestamisega vähenevad müügimahud veelgi.  See omakorda vähendab maksude laekumist nii riigile kui ka linnale, samuti ettevõtjate kulude kokkuhoidu ja töötajate vähendamist. Planeeritava müügimaksuga karistatakse eelkõige ettevõtjaid,” ütles kaupmeeste liidu tegevdirektor Marika Merila.

Ettevõtjad on oluliselt kulusid kokku tõmmanud, seda peaks tegema ka linnavalitsus nii propagandaürituste kui ka lisatasude puhul. Selle aasta esimese poolaasta jaekaubanduse kasuminäitajad on miinusmärgiga. Jaekaubandusettevõtete kahjum oli 189 miljonit krooni, mis moodustas -1% kogu  müügitulust. Maksude tõstmine vaid suurendab ettevõtjate koormust ja tarbijate rahulolematust, seisis kaupmeeste avalduses.

Eesti Kaupmeeste Liit on 1996. aastal loodud jae- ja hulgikaubandusettevõtete ühendus, mis esindab ja kaitseb liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõtluse arendamisel ja hea kaubandustava põhimõtete süvendamisel. Liitu kuuluvad jaeettevõtted hõlmavad üle 70% toidu- ja esmatarbekaupade turust.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757