Autor: Kaubandus.ee • 25. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suva: Venemaa huvi meie kauba vastu on suur

Tegime ekspordis ümberstruktureerimisi ning Venemaa huvi meie toodete vastu on hakanud liikuma, märkis Suva omanik Viktor Saarestik.

„Suka-sokiäris ei olnud eelmine aasta kõige halvem aasta, 2008-2009 polnud koduturul mingeid erilisi kõikumisi," sõnas Saarestik.

"Ma ei hinda olukorda halvaks, olukord on selles mõttes stabiilne, et ostjad pole meid maha jätnud," märkis ta ja lisas, et Suva ostjad on need inimesed, kes töötavad.

"Ekspordis tegime ümberstruktureerimisi, avasime oma poode ning võib-olla sedasi läheb paremini. Väike tagasiminek on ekspordis siiski tunda," tõdes Saarestik, kuid lisas lootusrikkalt, et loodavad sel aastal ekspordis kasvu peale, sest saadi otselepinguid suurte ostjatega, ilma vahendajateta.

Suva omaniku sõnul on praegu põhiline eksportturg Soome, tehakse kõvasti tööd, et see korrastada ja saada palju otselepinguid suurte ostjatega. "Liikuma on hakanud ka Venemaa-poolne huvi. Veel me ei müü sinna suurtes kogustes, kuid juba natuke."

Venemaa huvi Suva kauba vastu on ettevõtte juhi sõnul aga suur. "Otsime sealt ühte tugevat esindajat, kes võtaks Venemaa esinduse enda peale," ütles Saarestik.

Ta rääkis, et Suva on taotlenud mitu korda tehnoloogilist toetust EASi kaudu, kuid millegi pärast arvatakse, et nende investeeringud pole seda väärt.

"Hinnang on sealsete ekspertide poolt väga hea antud, kuid summa, mida on vaja investeerida tehnoloogiasse, et hakata tooteid uuel tasemel pakkuma otse vabrikust, on suur" märkis Saarestik ja lisas, et kui EAS ei aita on võimalik ka välisinvestorite kaasamine.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700