Autor: Kaubandus.ee • 28. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viva Elektroonika omaniku firma vastu esitati pankrotiavaldus

MTÜ Eesti Elektri- ja Elektroonikaseadmete Ringlus esitas kohtule pankrotiavalduse Viva Elektroonika poeketi omaniku Jüri Monogarovi hulgimüügiga tegeleva ettevõtte ASi Leventa vastu.

Leventa vara suhtes peatas kohus sundtäitmise ning keelas ettevõttel ilma ajutise pankrotihalduri Sirje Taela nõusolekuta vara käsutada, selgus Ametlikest Teadaannetest. 

Pankrotiavaldus vaadatakse läbi Harju maakohtus 15. veebruaril toimuval istungil Kentmanni kohtumajas. Sirje Taela ei ole Äripäeval veel õnnestunud kätte saada. Samuti ei ole pankrotiavalduse tagamaid kommenteerinud MTÜ EES-Ringluse juhatuse liige Margus Vetsa.

Ettevõte majandusaasta aruande kohaselt tegeleb audio-, video- ja olmetehnika ostmise ja müümisega Eestis ja välisriikides. 2008. aastal oli ettevõtte müügitulu 218, 4 miljonit krooni, mis oli 39,4% väiksem võrreldes 2007. aastaga. 52% müügist moodustas müük Eestisse, 38% eksport, mis vähenes 2007. aastaga võrreldes 24%. Eksport toimub Venemaale, Kasahstani, Ukrainasse ja Turkmenistani.

2008. aasta kasum oli 2,4 miljonit krooni, mis on poole väiksem 2007. aastal teenitud 5,1 miljoni kroonisest puhaskasumist. 2009. aastaks prognoosis ettevõte majandusaasta aruandes, et nende müük väheneb 2008. aastaga võrreldes 20%.

Ettevõte müüs 2004. aastal oma kauplused ja tegeleb sellest ajas alates ainult hulgimüügiga.

Jüri Monogarov oli Äripäeva rikaste TOPis 2008. aastal 394, 2009. aastal Monogarov Eesti 500 rikkama inimese sekka ei mahtunud.

MTÜ EES-Ringlus on loodud elektri- ja elektroonikaseadmete ning patareide ja akude tootmise ja müügiga tegelevate ettevõtjate poolt neil lasuvate tootjavastutuse kohustuste täitmiseks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700