Autor: Kaubandus.ee • 26. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rocca al Mare ja Magistrali omanik kasvatas käivet 4,5%

Citycon Oy tegevjuhi Petri Olkinuora sõnul tuli käibe kasv kaubanduspindade arendamisest ning Eestis aitas Rocca al Mare laiendus kohalikul turul positsiooni tugevdada.

2009. aastal kasvas Cityconi käive 4,5% protsendi võrra 186,3 mln euroni, selgus ettevõtte majandusaata aruandest. 2008. aastal ulatus käive 178,3 mln euroni. Ettevõtte sõnul tuli käibe kasv kaubanduspindade rendilt ja nende arendamisest. Cityconi maksueelne kahjum oli mullu 37,5 mln eurot.

Cityconi lõplik investeering Rocca al Mare kaubanduskeskusesse oli 120 mln eurot, s-h algne soetusmaksumus. Aruandes märgitakse, et Rocca al Mare kaubanduskeskust võidakse laiendada veel 4000 ruutmeetri võrra.

Cityconi tegevjuht Petri Olkinuora kommenteeris tulemusi, et eelmisel aastal jõudis Citycon lõpule ajaloo suurimate arendusprojektidega. “Stockholmis Liljeholmstorgeti ja Tallinnas Rocca al Mare avamised kulgesid edukalt. Täiendatud projektid tugevdavad ettevõtte positsiooni Rootsi ja Eesti kaubandusturul,” sõnas tegevjuht.

Aruandes tuukase välja, et majandusolukord on Baltimaades jätkuvalt keeruline. Jaemüük Eestis vähenes 15% võrra ning toidukaupade müük vähenes 8% võrra ning Leedus vastavalt 18,3% ja 10,3%. Balti riigid jätkasid terve 2009. aasta vältel langustrendis.

2009. aasta lõpuks omas Cityconi 33 kaubanduskeskust ning 51 muud kinnisvara. 22 ettevõttele kuuluvat kaubanduskeskust asub Soomes, kaheksa Rootsi ning kolm Baltimaades. Tallinnas kuuluvad Cityconile Rocca al Mare ja Magistrali kaubanduskeskused ning Vilniuses kaubanduskeskus Mandarinas. 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700